Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως υπάρχει η εικόνα που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας, η εικόνα που έχουν οι άλλοι για εμάς και αυτό που είμαστε πραγματικά.

Οι τρεις αυτές συνθήκες πολλές φορές συμβαδίζουν αλλά όχι πάντα και ούτε καν τις περισσότερες φορές. Αλλά όπως και να έχει, αυτή στην οποία δίνουμε μεγαλύτερη σημασία είναι εκείνη που αφορά το πως μας βλέπουν οι άλλοι. Και στην εποχή των social media και της παντοκρατορίας του Facebook, αυτό είναι κάτι που έχει γιγαντωθεί.

Όλοι μας προσπαθούμε κάθε μέρα να προωθούμε στα social media την πιο ελκυστική πλευρά του εαυτού μας. Αυτό δεν αφορά μόνο την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά τον εαυτό μας γενικότερα: από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μέχρι τα τραγούδια που ανεβάζουμε και από τις απόψεις που εκφράζουμε μέχρι και τα like που κάνουμε, ο στόχος μας είναι είμαστε όσο το δυνατόν αρεστοί στο «κοινό» που μας παρακολουθεί.

Ο Eckhart Tolle, ένας σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος, προτρέπει τον κόσμο να επαναπροσδιορίσει το πως χειρίζεται τη δημόσια εικόνα του.

Μας λέει πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να πάψει να μας ενδιαφέρει πως μας βλέπουν οι άλλοι, να πάψουμε να ετεροκαθοριζόμαστε από τα βλέμματά τους και να οριζόμαστε από εμάς και τις επιθυμίες μας. Και είναι το «κλειδί» για να ανοίξουμε την πόρτα στον αληθινό εαυτό μας και να γίνουμε πιο αληθινοί από ότι η διαστρεβλωμένη εικόνα των social media μας παρουσιάζει.



πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.