Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ο Δήμος μας ανακοινώνει την έναρξη συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης σε τρεις καθορισμένους χώρους παραλαβής. Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν στα θύματα των πυρκαγιών μπορούν να επισκέπτονται τους χώρους στέγασης:
• Των Κοινωνικών Δομών «Κοινωνικό Παντοπωλείου-Παροχή Συσσιτίου & Κοινωνικό Φαρμακείο» (21ο χλμ. Θεσσαλονίκης - Ν. Μηχανιώνας, τηλ.επικοινωνίας 23920 27168)
• Της «Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας» στο κτίριο της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης (τηλ. επικοινωνίας 23923 30368)
• Του χώρου του «Βοήθεια στο Σπίτι» στο κτίριο του ΚΑΠΗ Επανομής (τηλ. επικοινωνίας 23920 44000)»,
από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. και από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 31 Αυγούστου.
Τα είδη άμεσης ανάγκης που χρειάζονται είναι :
• Εμφιαλωμένα νερά
• Χυμοί
• Τρόφιμα, που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
• Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ
Επισημαίνεται ότι η επάρκεια σε είδη ρουχισμού έχει καλυφθεί και δεν χρειάζονται άλλα.

Επιστολή συμπαράστασης του Δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, προς τους Δημάρχους των πληγεισών από τις πυρκαγιές περιοχών της Αττικής


«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι φονικές πυρκαγιές αφήνουν στο διάβα τους μια ανείπωτη Εθνική τραγωδία και μια ολόκληρη χώρα να θρηνεί. Το μέγεθος της συμφοράς είναι ασύλληπτο, πρωτοφανές. Η αγωνία μας ασίγαστη.

Συμπαραστεκόμενοι στη θλίψη σας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού, εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη και την αμέριστη συμπαράστασή μας για την αδιανόητη συμφορά που έπληξε τον τόπο σας και το δράμα που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας.

Τα πολλά λόγια, όμως είναι περιττά σε τέτοιες στιγμές. Οι πράξεις επιβάλλεται να παίρνουν τη σκυτάλη. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Για το λόγο τούτο σας και ως ένδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής συμπαράστασης, σας υπενθυμίζουμε ότι δεν είστε μόνοι. Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, προκειμένου να συμβάλλουμε με όποιον τρόπο, με όλες μας τις δυνάμεις και με όσα μέσα διαθέτουμε στην ανακούφιση των πληγέντων.

Στέλνοντας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, ευχόμαστε ολόψυχα την καλύτερη δυνατή εξέλιξη σε κάθε επίπεδο».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.