Σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG) και την πρεσβεία της Γαλλίας, το Goethe-Institut, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβείας της Κολομβίας στην Αθήνα, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες το Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινέ Θερμαίς» με βραδιές κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού με διαλεγμένες ταινίες από το Γερμανικό και Γαλλικό κινηματογράφο, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα από σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 19 Ιουλίου περιλαμβάνει τις ταινίες:

Πρόγραμμα προβολών – Ώρα Έναρξης 21.15 μμ

16Ιουλίου 2018 - Ταινία έκπληξη σε συνεργασία με το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ

17Ιουλίου 2018 – Ο Βενσάν δεν έχει Λέπια / Vincent n’a pas d’écailles
(Γαλλία, 2014, Μυθοπλασία, 78’) | Σκην.: Thomas Salvador
Ο Vincent είναι ένας ήσυχος και απλός άνθρωπος. Έχει όμως υπεράνθρωπες δυνάμεις όταν έρθει σε επαφή με το νερό. Ζει μια απομονωμένη ζωή που τον κρατά μακριά από τους άλλους. Η ζωή του θα αλλάξει όταν μία ημέρα, όλοι ανακαλύψουν το μοναδικό του χάρισμα.

18Ιουλίου 2018 – Τότε που ονειρευόμασταν / Als wir träumten
(Γερμανία, 2015, Δραματική, 117´) | Σκην.: Andreas Dresen
vinsent tainia
Ο Dani, ο Rico, ο Paul και ο Mark ήταν μαθητές όταν υπήρχε ακόμα η Ανατολική Γερμανία. Τότε ζούσαν κάτω από ιδεολογικούς καταναγκασμούς, αλλά και στην ασφάλεια μιας τακτοποιημένης, οικείας καθημερινότητας. Με το τέλος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας πέφτουν απροετοίμαστοι σ’ ένα κενό που αρχικά τους δίνει την ελευθερία να βιώσουν τις αναρχικές φαντασιώσεις τους. Μαρσάρουν με κλεμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους της Λειψίας, μεθούν, παίρνουν ναρκωτικά …
Η ιστορία μιας γενιάς που έπεσε χωρίς να το καταλάβει θύμα της γερμανικής επανένωσης και ταυτόχρονα μιας ουτοπίας περί ευτυχίας που δεν έλεγε να τελειώσει.

Έκτακτη παράσταση ΠΕΜΠΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 |Ευτυχισμένα 140 / Felices 140 | (Ισπανία, 2014, Ψυχολογικό θρίλερ, 98’) Ακατάλληλη για κάτω των 12 ετών.
Η Έλια κλείνει τα 40 και, για να το γιορτάσει, συγκεντρώνει φίλους και συγγενείς σ’ ένα πολυτελές εξοχικό σπίτι, όπου τους ανακοινώνει πως έχει κερδίσει 140 εκ. στο ΛΟΤΟ. Από εκείνη τη στιγμή η ατμόσφαιρα βαραίνει κι ενώ στην αρχή φαινόταν πως όλοι ήταν χαρούμενοι, αρχίζουν τους τσακωμούς και τις δολοπλοκίες, με στόχο να πάρουν τα λεφτά της τυχερής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.