Για άλλη μία χρονιά χιλιάδες πιστοί, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Μακεδονίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, αναμένεται να συρρεύσουν στη Ν. Μηχανιώνα, για τον εορτασμό της ημέρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 23 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας.

Η Εκκλησία γιορτάζει με ευλάβεια τα «Εννιάμερα της Θεοτόκου», που ουσιαστικά αποτελούν τη λήξη της εορτής της Κοιμήσεως. Μαζί με αυτήν γιορτάζει και ο Δήμος Θερμαϊκού και όλοι οι επισκέπτες του. Επισκέπτες που συρρέουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίοι πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της κορυφαίας αυτής θρησκευτικής εορτής, με τον αριθμό τους να κορυφώνεται την παραμονή της στις 22 Αυγούστου, που πραγματοποιείται και η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας και στις 23 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής.

Σκοπός τους να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, την οποία μετέφεραν οι πρόσφυγες από την Κύζικο της Μικράς Ασίας στη νέα τους πατρίδα, όπου χτίστηκε αρχικά μία μικρή εκκλησία, το 1927, ενώ ο νέος μεγαλοπρεπής ναός, τον οποίο ανέγειρε ο μακαριστός Μητροπολίτης Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς κύρος Προκόπιος, εγκαινιάστηκε στις 27 Μαΐου 1984.

Οι φετινές εκδηλώσεις για τα «Εννιάμερα της Θεοτόκου», που θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, έχουν ως εξής :

Τετάρτη 22 Αυγούστου
  
18:15 :  Πέρας προσέλευσης επισήμων
18:30 :  Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου
20:30 :  Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας Παναγίας Φανερωμένης

Πέμπτη 23 Αυγούστου

07:00 : Τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.