Με το χθεσινό άθλο της Βούλας στο τριπλούν, και τα προγούμενα (χρυσά και ασημένιο) μετάλλια της Κατερίνας, της Νικόλ (στο επί κοντώ) και του Μίλτου στο απλούν, η συλλογή μεταλλίων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου ανήλθε στον αριθμό τέσσερα.

Με βάση αυτό λοιπόν η χώρα μας βρίσκεται στην τέταρτη θέση μαζί με τη Γαλλία και πίσω από τρεις υπερδυνάμεις του αθλητισμού, τη Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία και την Πολωνία.
Μεγάλη χαρά για τις επιτυχίες των αθλητών μας που μας κάνουν περήφανους.
Μεγάλη ικανοποίηση για την αναφορά και των τεσσάρων στην τραγωδία στο Μάτι και την αφιέρωση των μεταλλίων στην θρηνούσα Ελλάδα.

Μα θα σταθούμε σε μια πράξη του νεαρού (μόλις 20ο χρονών) Μίλτου Τεντόγλου, από τα Γρεβενά, που αμέσως μετά την πρωτιά με το άλμα των 8.25 πήγε και χαιρέτησε μια εθελόντρια που έφτιαχνε την άμμο στο σκάμα που πήδηξε.

Μας έκανε πράγματι εντύπωση η πράξη του αλλά δεν γνωρίζαμε εκείνη τη στιγμή γιατί έκανε αυτή την κίνηση.
Εξηγείται όμως όταν έγινε γνωστό πως η εθελόντρια ήταν η Χάικε Ντάουτε-Ντρέσλερ. Μια μεγάλη αθλήτρια του παρελθόντος, που την έχουμε δει να κερδίζει πολλά μετάλλια στην καρριέρα της εκεί στην δεκατία του '80, όταν σπηκάριζε όλα τα αθλητικά γεγονότα ο τεράστιος Γιάννης Διακογιάννης. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήγε προς τη μεριά της, την φίλησε, την ευχαρίστησε και τη χαιρέτησε...κι εκείνη του έδωσε συγχαρητήρια. 
Ήταν μια αναγνώριση προς την 54χρονη Ανατολικογερμανίδα αθλήτρια με τα 5 χρυσά μετάλλια που εργάζεται ως ασφαλίστρια και προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της τώρα 35 χρόνια μετά από το χρυσό Ολυμπιακό της στο Ελσίνκι.
Και γι' αυτό αξίξει ένα ακόμη εύγε η πράξη του Μίλτου (άσχετα αν του υποδείχθηκε ή όχι από τον προπονητή του).

Ποια είναι η Χάικε Ντάουτε- Ντρέσλερ

Γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1964 στην πόλη Τζέρα, στη Θουριγγία, στην τότε Ανατολική Γερμανία.

Ως αθλήτρια της Ανατολικής Γερμανίας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και στα 200μ. στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Στουτγκάρδη, το 1986, και τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Σπλιτ αυτή τη φορά, ήταν και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα εις μήκος ενώ στα 200μ. ήρθε δεύτερη. Ως αθλήτρια της ενωμένης πια Γερμανίας κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια στο άλμα εις μήκος, στα πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου, το 1994 στο Ελσίνκι και το 1998 στη Βουδαπέστη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, με τη σημαία την ανατολικής Γερμανίας, ήταν πρώτη στο άλμα εις μήκος το 1983, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Ελσίνκι και δεύτερη και τρίτη, στα 100μ και στο άλμα εις μήκος αντίστοιχα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στη Ρώμη το 1987. Την ίδια χρονιά ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος και στα 200μ. στο Παγκόμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Ινδιανάπολη των Η.Π.Α. Μετά την ενοποίηση των δύο Γερμανιών η Ντρέσλερ κέρδισε μετάλλια σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού στίβου: το 1991 στο Τόκιο, το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και στη σκυταλοδρομία 4X100 και το 1993, στη Στουτγκάρδη, το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.

Πήρε μέρος με την Ανατολική Γερμανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όπου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος και το χάλκινο στα 100μ και στα 200μ. Με την ενωμένη Γερμανία πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βαρκελώνη και το Σίδνεϋ, το 1992 και το 2000 αντίστοιχα. Και τις δύο φορές ήταν πρώτη στο άλμα εις μήκος.


Οι μεγάλοι αθλητές, είναι μεγάλες προσωπικότητες και διδάσκουν ήθος. Η Ντρέσλερ το έχει δείξει. Μας άρεσε όμως η πράξη του Μίλτου .... μακάρι να συνεχίσει έτσι !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.