Μια πολύ όμορφη βραδιά χάρηκαν όσοι ενηφόρησαν χθες βράδυ στο Γεντί Κουλέ. όπου στην εσωτερική αυλή του  Επταπυργίου απόλαυσαν τον παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιό πιανίστα και συνθέτη Γεώργιο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, που ερμήνευσε δυο έργα για πιάνο του L. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν "Σονάτα υπό το σεληνόφως" και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς "Σονάτα της καταιγίδας".
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο συνθέτης συνόδευσε μουσικά  με την "Σονάτα υπό το σεληνόφως" του L. V. Beethoven, την εξαιρετική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη στην απαγγελία της "Σονάτας του σεληνόφωτος" του Γιάννη Ρίτσου.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης που επιμελήθηκαν  μαγική βραδιά, πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το υπέροχο αποτέλεσμα αλλά και από την προσέλευση των ακροατών - θεατών.

Η επιβλητικότητα της μουσικής, η ερμηνεία της απαγγελίας και ο μυσταγωγικός φυσικός φωτισμός του Επταπυργίου συνέβαλλαν ίσως στην καλύτερη εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού.











Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.