Είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία για το ελληνικό σκάκι, που σημείωσε  ο 17χρονος Ευγένιος Ιωαννίδης του ΑΜΟ Γαλαξίας Θεσσαλονίκης, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων 2018 που διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας από 20 έως 29 Αυγούστου.
Ο Ευγένιος κατέλαβε την 1η θέση αήττητος (6 νίκες, 3 ισοπαλίες) στην ηλικιακή κατηγορία έως 18 ετών με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, πετυχαίνοντας νόρμα διεθνούς μετρ και ταυτόχρονα την κατάκτηση του τίτλου του διεθνούς μετρ!
Στην κατηγορία εφήβων έως 18 ετών συμμετείχαν 75 σκακιστές από 37 χώρες, μεταξύ των οποίων 1 GM, 8 IM και 30 FM.
Ο ταλαντούχος νεαρός σκακιστής έχει κατακτήσει ξανά την 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2011 στην κατηγορία παμπαίδων μέχρι 10 ετών.
Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες (8,10,12,14,16 και 18 ετών) με 21 σκακιστές και σκακίστριες.
Προπονητές – συνοδοί ήταν οι Βασίλης και Κώστας Τσαρουχάς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.