του ακτιβιστή

Μπορεί με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας να υπόσχεται απομάκρυνση του σκουπιδότοπου που έχει δημιουργηθεί (προφανώς με πρωτοβουλία ή ανοχή του ιδίου) στον χώρο των τσαϊριών στην Περαία (δίπλα στο Ακρωτήρι και κοντά στο ΚΑΠΠΑ) αλλά διαπιστώνεται πως το πρόβλημα των ογκωδών σε συνδυασμό με τα κλαδεμένα αλλά και τα φύκια που συγκεντρώνονται σε στοίβες παντού τείνουν να καταστρέψουν την επιχείρηση καθαριότητας που γενικά φαίνεται βελτιωμένη συγκριτικά με το παρελθόν.
Και παρ' όλες τις καλές προθέσεις αν δεν λυθεί το πρόβλημα απομάκρυνσης και καταστροφής των ογκωδών δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή πόλη στον Θερμαϊκό.
Δεν είμαστε φυσικά από εκείνους που φωνάζουν και τα βάζουν μονίμως με τον Βαρδάρη που σε μηδέν χρόνο μεταμορφώνει μια καθαρή παραλία σε φυκοσκεπασμένη.


Αλλά δεν λέει να απομακρύνεις τα φύκια, να δίνεις μια όμορφη αμμουδερή ακτή και λίγα μέτρα πιο πέρα να δημιουργείς ένα καινούργιο βουνό από φύκια και απορρίμματα που ξεβράζει η θάλασσα.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και την αγανάκτηση των δημοτών από τη συσσώρευση ογκωδών μαζί με κλαδεμένα στις περιοχές γύρω από τους κάδους απορριμμάτων η εικόνα δεν είναι η καλύτερη για κατοίκους και επισκέπτες.
Οι φωτο που παραθέτω είναι από την παραλία μεταξύ Αγίας Τριάδας και ΚΑΑΥ αλλά και από τους κάδους μπροστά από το βιολογικό καθαρισμό της Αγίας Τριάδας.

 Εδώ βέβαια η ευθύνη είναι κάποιου συμπολίτη μας - γάϊδαρου, που άδειασε τα σκουπίδια στην άκρη του δρόμου, λίγα μέτρα μακριά από κάδους αδειανούς.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Γεννημένη στην Περαία και ζώντας εδώ πενήντα περίπου χρόνια, θλιβομαι βλέποντας τον τόπο μου, ένα τέτοιο όμορφο και τουριστικό μέρος να κατά στρέφεται από τα σκουπίδια και την αδιαφορία του Δήμου και κάποιας μερίδας πολιτών. Θα ήθελα να μάθω αν οι υπεύθυνοι του Δήμου ενημερώνονται για τα σχόλια τα δικά σας και τα δικά μας, γιατί δεν βλέπω κάτι να διορθώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.