Με δελτίο τύπου απαντά η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού στο μπαράζ δημοσιευμάτων και αναρτήσεων σχετικά με το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης βάσει της σύμβασης που έχει υπογράψει για φέτος.
Το δελτίο τύπου:

Έχοντας χρέος να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, μετά από σκόπιμη προσπάθεια στρέβλωσής της από τους γνωστούς και μόνιμα στείρα «αντιπολιτευτές» του έργου της Διοίκησης, σχετικά με τη σύμβαση που υπογράφηκε από το Δήμο Θερμαϊκού για τη Ναυαγοσωστική κάλυψή του και το κόστος αυτής, κάνουμε γνωστά τα εξής:

Α. Το ποσό της σύμβασης (αναρτημένη στο ΚΗΜΔΗΣ), ανέρχεται στις 71.688,26 €, από το οποίο μετά την αφαίρεση του Φ.Π.Α., το εναπομένον καθαρό ποσό, ανέρχεται στις 57.813,11 € και όχι 85.000 €, όπως ψευδώς δημοσιεύτηκε. Η σύμβαση βασίστηκε σε τεχνική μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Β. Ως προς τις αμοιβές του αυξημένου, προβλεπόμενου προσωπικού από το νέο Προεδρικό Διάταγμα 31/2018 (ΦΕΚ 61/Α/4-4-2018), συνυπολογίζονται και οι εργοδοτικές εισφορές, εκτός της μικτής μισθοδοσίας και έχει ληφθεί υπόψη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Α/Α: 3. & 4.).


Γ. Σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό, συνυπολογίζεται και η ιδιαίτερα αυξημένη σύνθεση του, που απαιτείται από το νέο Προεδρικό Διάταγμα, ενώ οι τιμές προέκυψαν από έρευνα αγοράς της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και την εμπειρία των προηγούμενων ετών (Α/Α: 1., 2., 5. & 6.).

Δ. Τέλος, συνυπολογίζονται και οι απαραίτητες εργασίες, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να καλυφθεί ναυαγοσωστικά, επαρκώς και με ασφάλεια, ο Δήμος (Α/Α: 7. & 8.).

Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει αναλυτικά, με πλήρη στοιχεία και σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε και υπέγραψε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το κόστος που έχει υπολογισθεί και το οποίο αποτελεί τμήμα της υπογραφείσας σύμβασης.

Α/Α
Είδος Εργασιών
Μ.Μ.
Ποσότητα
Τιμή μονάδας (€)
Δαπάνη (€)
1.
Εξοπλισμός πύργου
τεμάχια
5
3.560,00
17.800,00
2.
Εξοπλισμός Πύργου (πρόσθετος για τον επιπλέον ναυαγοσώστη)
τεμάχια
1
685,00
685,00
3.
Υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης ενός πύργου με ένα (1) ναυαγοσώστη για ημέρες μη αιχμής.

ημέρα

290

40,14

11.640,60
4.
Εργασίες ναυαγοσωστικής κάλυψης ενός πύργου με ένα (1) ναυαγοσώστη για ημέρες αιχμής

ημέρα

63

70,25

4.425,75
5.
Μίσθωση ναυαγοσωστικού αυτοκινήτου
ημέρα
      56
143,96
8.061,76
6.
Μίσθωση ταχύπλοου σκάφους
ημέρα
56
200,00
11.200,00
7.
Οριοθέτηση χώρου λουομένων
τεμάχια
6
500,00
3.000,00
8.
Οργάνωση παραλίας
τεμάχια
1
1.000,00
1.000,00

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ



57.813,11

ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ Φ.Π.Α.



71.688,26







































«Η απόλυτη νομιμότητα, διαφάνεια και με σθένος υπεράσπιση των οικονομικών του Δήμου μας αποτελεί την αδιατάραχτη γραμμή πλεύσης μας από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας. Απόδειξη ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή μεταμόρφωση των οικονομικών του Δήμου μας. Αναλάβαμε ένα Δήμο υπερχρεωμένο, τον εξυγιάναμε και καταφέραμε να τον εντάξουμε ανάμεσα στους 30 υγιέστερους οικονομικά δήμους της χώρας, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Αποπληρώσαμε φόρους, πρόστιμα, τραπεζικά δάνεια, υποχρεώσεις και οφειλές, μεταξύ εκ των οποίων της επέκτασης του Σχεδίου πόλεως, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, απλήρωτων προμηθευτών, δικαστικών αποφάσεων  κ.ά. Επιτελούμε έργο με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ των δημοτών μας, κάτι που τα οικονομικά στοιχεία το αποδεικνύουν, εξάλλου, περίτρανα. Επιζητούμε την κριτική και την αποδεχόμαστε ως μέσο βελτίωσης της αποτελεσματικότητας. Αλλά μία κριτική καλόπιστη, γόνιμη και εμπεριστατωμένη και σε καμία περίπτωση παραπλανητική και ανυπόστατη από εγκάθετους, που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποτιμούν και να απαξιώνουν το έργο της Διοίκησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Τον υπολογισμό μάλον τον έκαναν οι δύο μπούφοι της γνωστής διαφήμησης της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ναυαγοσώστης άρχισε 1 Αυγούστου ... Γιατί γίνετε χρέωση 63 ημερών ? Δεν φτάνει που χάθηκε η Γαλάζια σημαία πάει να βγεί και στον αφρό ο Δήμαρχος που δεν μερίμνησε για τα αυτονόητα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.