Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Θερμαϊκού εξαιρετικά επιτυχημένη κρίθηκε η συμμετοχή του στη φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την επιτυχία αυτή να επικυρώνεται με τη βράβευσή του από τη HELEXPO για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωσή της.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τις 8 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, οι επισκέπτες του Περιπτέρου 10 (Stand 12) είχαν την ευκαιρία να ενημερώνονται για ένα μεγαλόπνοο έργο, αλλά και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για τη δρομολόγηση υλοποίησής του.

Η καθιέρωση της Θαλάσσιας Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΘΑΣΘ) προωθείται συστηματικά από το Δήμο Θερμαϊκού και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ – ΚΜ), ενώ έχει την υποστήριξη και άλλων οκτώ (8) δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.Υπόσχεται,δε, μια σημαντική αποσυμφόρηση του συγκοινωνιακού προβλήματος και έναν αναζωογονητικό εκσυγχρονισμό της μετακίνησης των πολιτών της πόλης της Θεσσαλονίκης, αλλά και του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος (ΠΣΘ).

Παράλληλα, συνεπάγεται την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, με πολλαπλά οφέλη να ανακύπτουν για το Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος προσβλέπει στην περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση ακόμα περισσότερων επισκεπτών. Η προβλεπόμενη αυτή τουριστική εκτόξευση αναμένεται να θέσει, συγχρόνως, νέες προοπτικές απασχόλησης και οικονομικής ανάτασης για τον τόπο.

Οι στόχοι του εγχειρήματος, αλλά και τα οφέλη που θα προκύψουν αναπτύχθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με την ΠΕΔ-ΚΜ, παρουσία δημάρχων και εκπροσώπων φορέων, αλλά και έγκριτων επιστημόνων από τη Βενετία και τη Σμύρνη, με εξειδίκευση στη θαλάσσια αστική συγκοινωνία.

Συγκεκριμένα,τις γνώσεις και την εμπειρία τους σχετικά με το θέμα μετέδωσαν στους παρευρισκόμενους ο Διευθυντής Προγραμματισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Θαλασσίων Αστικών Συγκοινωνιών του Δήμου Βενετίας, κ. Gianluca Cuzzolin και η καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστήμιου της Κωνσταντινούπολης, κ. Zuhal Ulusoy, η οποία σχεδίασε τις διευθετήσεις στο θαλάσσιο μέτωπο της Σμύρνης.

Τη σύσκεψη ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου, με το Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να απαντούν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέσθηκαν και τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου από την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,  κα. Βούλα  Πατουλίδου.


Για την παρουσία του Δήμου Θερμαϊκού στην 83η ΔΕΘ και την επιτυχία που τη συνόδευσε ο κ. Μαυρομάτης, ικανοποιημένος, επεσήμανε : «Τόσο η προσέλευση του κόσμου, όσο και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και της Συνέντευξης Τύπου επιδεικνύει τη σπουδαιότητα του έργου της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας και της άμεσης ανάγκης να πάρει σάρκα και οστά σύντομα. Τα οφέλη προβλέπονται πολυάριθμα και άπτονται τομέων, όπως του τουρισμού, της οικονομίας, του περιβάλλοντος και της αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών. Μέλημα δικό μας είναι να επικοινωνηθεί ευρέως το ζήτημα και να ασκηθούν πιέσεις προς τους αρμόδιους για γρηγορότερη δρομολόγηση και αναζήτηση επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.