Μια βραδιά ενημέρωσης, εθελοντισμού και διασκέδασης συνταιριάστηκαν χθες θαυμάσια στην παραλία της Ν. Μηχανιώνας, κατά την τελευταία μέρα των Μηχανιώτικων 2018.
Ήταν μια βραδιά προσφοράς, αφού δόθηκε η ευκαιρία σε δεκάδες συνδημότες μας να δηλώσουν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν συνανθρώπους τους, γινόμενοι πιθανοί δότες μυελού των οστών.
Ως γνωστό, κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποί μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια ασθένεια του αίματος, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συγγενή ή εθελοντή αιμοδότη είναι μια καθιερωμένη θεραπευτική μέθοδος και για ορισμένα νοσήματα του αίματος αποτελεί τη μόνη θεραπεία.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν μια ευφυής δράση, που συνδύασε τη δεύτερη βραδιά εκδηλώσεων με την παρουσία του σχήματος ΕΜΙΓΚΡΕ, και πρόβαλε τον εθελοντισμό με παράλληλο έλεγχο και καταγραφή των εθελοντών δοτών μυελού.

Την εκδήλωση στήριξε μια πλειάδα φορέων με επικεφαλής το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, τον Δήμο Θερμαϊκού, το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) Χάρισε Ζωή, την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ.

Η εκδήλωση έφερε την ονομασία "Ο Αθλητισμός χαρίζει Ζωή" και αγκαλιάστηκε από όλα τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Θερμαϊκού, των οποίων αθλητές και μέλη έσπευσαν στα ειδικά τραπέζια που είχαν στηθεί στο χώρο, για να δώσουν επίχρισμα σιέλου και να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής δότη μυελού των οστών.
Να τονιστεί η αθρόα συμμετοχή εργαζόμενων του ΚΥ Μηχανιώνας και άλλων εθελοντών που στήριξαν ενεργά τη δράση.


Προηγήθηκε ενημέρωση που έγινε από την πρωτοπόρα και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη γιατρό κα Νικολέττα Παμπουχίδου, για τη σημαντικότητα της διαδικασίας εθελοντισμού και τον, ακίνδυνο για τον δότη, τρόπο που γίνεται ο έλεγχος συμβατότητος αλλά και η λήψη μοσχεύματος μέσω αιμοποιητικών κυττάρων από το αίμα του δότη.
Στο πολυπληθές ακροατήριο απευθύνθηκε δότης που από την προσφορά του οποίου σώθηκε ζωή συνανθρώπου μας σε χώρα της Ευρώπης. Μέσω βίντεο κατατέθηκε μαρτυρία λήπτη από νησί του Αιγαίου, που αντιμετώπισε επιτυχώς περίπτωση οξείας λευχαιμίας χάρη στην προσφορά δότριας από τη Λάρισα.


Χαιρετισμούς αλλά και επιδοκιμαστικές παραινέσεις για  τον εθελοντισμό απηύθυναν  προς τους παρισταμένους ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός Παναγιώτης Κολλάρας και διευθυντής του ΚΥ Μηχανιώνας Σάκης Συμεωνίδης.
Προσφορά κερασμάτων και φρούτων παρείχαν προς τους εθελοντές πολλές επιχειρήσεις της Μηχανιώνας.



Ακολούθησε μουσική βραδιά με του ΕΜΙΓΚΡΕ.





Στο χώρο λειτούργησαν και διάφορα περίπτερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το Μουσείο Φωτογραφίας και Λαογραφίας του Χρήστου Ερινέλη, που επέδειξε ένα μικρό μέρος από την τεράστια συλλογή που διατηρεί σε ιδιωτικό χώρο και είναι επισκέψιμο από ιδιώτες και σχολεία. Την ανιδιοτελή πολύχρονη πολιτιστική προσφορά του συνδημότη μας τίμησε ο δήμος με την επίδοση τιμητικής πλακέτας που προσέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.
Επισκεφθήκαμε και το περίπτερο του δραστήριου Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας.


 Η επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον κ. Χρήστο Ερινέλη για την προσφορά  του



 Στους εθελοντές δότες και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Παππάς

 Εθελοντές δότες

 Ο δήμαρχος με τους εθελοντές του ΚΥ Μηχανιώνας

 Ο κ. Χρήστος Ερινέλης με φίλο επισκέπτη

 Ο ζωγράφος και χαράκτης κ. Γιάννης Καψιδάκης με φίλους στο περίπτερο Ερινέλη

 Η φιλόξενη ομάδα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μηχανιώνας, στο περίπτερό τους

  Οι εθελοντές στην διαδικασία λήψης επιχρίσματος και καταγραφής


 Η κα Νικολέττα Παμπουχίδου με τον κ. Σάκη Συμεωνίδη και τον κ. Φάνη Παππά

 Νικολέττα Παμπουχίδου και Σάκης Συμεωνίδης

 Οι ΕΜΙΓΚΡΕ εν δράσει ...



Και η υπεύθυνη ομάδα για τον φωτισμό και ήχο με επικεφαλής τον Παναγιώτη Δόβα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.