Με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σχετικά με ζητήματα αποκομιδής απορριμμάτων, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο αποδίδει σκοπιμότητα παρεμπόδισης του έργου της Δημοτικής Αρχής στον κ. Τσαμασλή και προβλέπει ότι θα απορριφθεί κι αυτή η κατηγορία όπως οι προηγούμενες.
Το δελτίο τύπου της διοίκησης του Δήμου:

Στο κενό οι κατηγορίες της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με την Καθαριότητα

Πεισματικά πλέον και προφανέστατα, δίχως το παραμικρό ενδιαφέρον για την υποτιθέμενη διασφάλιση της νομιμότητας, την οποία διατείνεται ότι υπηρετεί και για την οποία «κόπτεται» η μείζονα αντιπολίτευση, συνεχίζει τις απανωτές καταγγελίες και επιθέσεις σχετικά με το θέμα της καθαριότητας, για το οποίο τα όργανα της Δικαιοσύνης έχουν αποφανθεί πολλάκις μέχρι σήμερα.

Κι έχουν αποφανθεί υπέρ της Διοίκησης Θερμαϊκού, δικαιώνοντας περίτρανα τις αποφάσεις και τις ενέργειές της, γκρεμίζοντας σαν πύργο από τραπουλόχαρτα, μία προς μία, όλες τις προσφυγές. Είτε το θέμα αντιμετώπιζε την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είτε του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης, είτε της 1ης Ειδικής Επιτροπής Άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης.

Έχει καταντήσει, κατά συνέπεια, το λιγότερο απορίας άξια, αν όχι εξαιρετικά ύποπτη, η εμμονή αυτή των συνεχών καταγγελιών της μείζονος αντιπολίτευσης και του επικεφαλής αυτής, με μόνη λογική εξήγηση, ίσως, να απομένει η σκοπιμότητα. Μια σκοπιμότητα ξεκάθαρης παρεμπόδισης του έργου της Δημοτικής Αρχής και μετατροπής του δρόμου προς την επίλυση κομβικών ζητημάτων καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και δημόσιας υγείας, σε δρόμο μετ’ εμποδίων.

Μετ΄ εμποδίων, διότι οι δικαστικές αυτές διαδικασίες συνεπάγονται σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες αυτονόητα βαραίνουν τους συνδημότες μας και την ποιότητα ζωής τους. Αυτούς, άραγε, δεν τους υπολογίζει η μείζονα αντιπολίτευση; Τη δημόσια υγεία – ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο, που διακυβεύεται – δεν τη συλλογίζεται;

Ίσως ήρθε η ώρα, να αναλογιστεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να αφήσει, επιτέλους, τη Διοίκηση να κάνει τη δουλειά της απρόσκοπτα, χωρίς άλλες ανούσιες παρεμβολές, οι οποίες, ούτως ή άλλως, είναι καταδικασμένες να συνεχίσουν να πέφτουν στο κενό.

Η προσφυγή Τσαμασλή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Μ' αυτήν, που κατέθηκε στις 30/8, ζητά να διερευνηθεί η ύπαρξη ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών του Δήμου Θερμαϊκού στο ζήτημα της αποκομιδής, θεωρώντας πως δεν αξιοποιείται το προσωπικό καθαριότητας αλλά ούτε καθιστά αξιόμαχα τα παλαιά απορριμματοφόρα, τα οποία θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα καθαριότητας του δήμου. Αντ' αυτών επιβαρύνεται με την ανάθεση τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Η αποκεντρωμένη με έγγραφό της ζητά από τη διοίκηση του δήμου να αποστείλει τις απόψεις της επί του θέματος.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.