Με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας ενημερώνει για ψεκασμούς που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 11/9 μετά τις 22.30 στην περιοχή των Άνω Νέων Επιβατών  και καλεί τους κατοίκους να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης τόσο των ιδίων όσο και των κατοικιδίων τους.Ερωτηματικό παραμένει η επίπτωση των ψεκασμών στους πληθυσμούς μελισσών της περιοχής.
Η ανακοίνωση με τις υποδείξεις και τα μέτρα προφύλαξης, που υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Φεστερίδη:


Ενημερώνονται οι πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη μετάδοση νοσημάτων που μεταδίδονται με τα κουνούπια και για την αποτροπή ύπαρξης κρουσμάτων ιού του δυτικού Νείλου, προγραμματίζεται στην περιοχή σας εφαρμογή έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση κουνουπιών για την δραστική μείωση του πληθυσμού τους, πέραν των μέτρων που ήδη λαμβάνονται.
Στα πλαίσια αυτά προγραμματίζεται να γίνουν στον οικισμό Άνω Ν. Επιβάτες, την Τρίτη 11/09/2018 και ώρα 22:30, ψεκασμοί ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους εντός και περιμετρικά του οικισμού, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα που διαθέτει ο ανάδοχος  του έργου καταπολέμησης.
Οι εφαρμογές θα γίνουν τις βραδινές ώρες, από την 22.30 ως την 03.00 πρωινή, ώστε να μη κυκλοφορούν πολίτες στους δρόμους και θα ξεκινήσουν από την περίμετρο του οικισμού.
Το σκεύασμα που θα χρησιμοποιηθεί έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το συγκεκριμένο σκοπό.
Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται η ύπαρξη πολίτη στο δρόμο, ο υπεύθυνος ψεκασμού θα είναι αναγκασμένος να σταματά τον ψεκασμό και έτσι το αποτέλεσμα να είναι περιορισμένο.
Οι πολίτες στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των κατοικιών τους, να φροντίσουν με όλους τους δυνατούς τρόπους (κλιματιστικά, ανεμιστήρες κτλ) να κρατήσουν το εσωτερικό των οικιών τους δροσερό και να φροντίσουν να μη είναι εκτεθειμένα στους εξωτερικούς χώρους είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π). Επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία των ατόμων με προβλήματα υγείας. Επίσης αντίστοιχη μέριμνα συστήνεται να ληφθεί και για τα οικόσιτα και κατοικίδια ζώα.
Οι ψεκασμοί θα γίνουν υπό την επίβλεψη και την παρουσία ειδικών επιστημόνων της Περιφέρειας και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι να βοηθήσουν το παραπάνω έργο που γίνεται αποκλειστικά για την προστασία της υγείας τους.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.