Ο Δήμος Θερμαϊκού, μέσω του Τμήματος Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.,συνδιοργανώνει με τον Κολυμβητικό Αθλητικό Όμιλο Θερμαϊκού Κ.Α.Ο.Θ. και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ΚΟΕ και της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τον Κολυμβητικό Αγώνα Ανοιχτής Θάλασσας «ThermaikosOpenWater 2018».

Η διοργάνωση, που διεξάγεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στις 10.00 π.μ., με σημείο εκκίνησης την παραλία της Αγίας Τριάδας, μπροστά στα ΚΑΑΥ και σε απόλυτη συνεργασία με τη Διοίκηση του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Αγ. Τριάδας και με την έγκριση του Γ’ Σώματος Στρατού.

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν, όπως κάθε χρόνο, πολυάριθμα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Περιφέρειας.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται με την άδεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία λιμενικού σκάφους και με το αστυνομικό τμήμα Ν. Επιβατών να μεριμνά για την ομαλή διέλευση των οχημάτων. Την ασφάλεια, τέλος, των αθλητών έχουν αναλάβει οι Ομάδες ναυαγοσωστών της Ναυαγοσωστικής Σχολής Βορείου Ελλάδας, ενώ η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αποκατάστασης Καταστροφών ΕΘΟΠΑΚ και η Ομάδα Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού ΟΦΚΑΘ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Οι αθλητές διαγωνίζονται στις ακόλουθες δύο κατηγορίες ως εξής:
  • στα 625 μέτρα, αγόρια και κορίτσια, με έτος γένν. 2007-2008 (προαγωνιστικά)
  • στα 1250 μέτρα, αγόρια και κορίτσια, με έτος γένν. 2005-2006 (προαγωνιστικά)
  • στα 2500 μέτρα, άντρες και γυναίκες, με έτοςγένν.2004 και μεγαλύτεροι (κατηγορία open)
  • στα 5000 μέτρα, άντρες και γυναίκες, με έτος γένν. 2004 και μεγαλύτεροι (κατηγορία open)

Σε όλους τους κολυμβητές, που ολοκληρώνουν το αγώνισμα,απονέμεται μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ στους πρώτους νικητές κάθε αγωνίσματος κύπελλο, αναμνηστικό δίπλωμα και δώρα.


Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία, παρουσίαση της διοργάνωσης, με προσκεκλημένα τιμώμενα πρόσωπα το Σπύρο Γιαννιώτη– Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κολύμβησης, την Κέλλυ Αραούζου – Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κολύμβησης και το Νίκο Γέμελο – Προπονητή Κολύμβησης και προπονητή των ανωτέρω.

Οικοδεσπότες και κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι κ.κ. Βασίλης Ανατολίτης – Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Μαυρομάτης – Δήμαρχος Θερμαϊκού, Νικολέττα Γαργαγαροπούλου – Πρόεδρος ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Πιαστόπουλος Σάββας – Πρόεδρος Κ.Α.Ο.Θ. και Γιάννης Βαλκούμας – Πρωταθλητής Κολύμβησης και προπονητής Κ.Α.Ο.Θ.

Παρόντες θα είναι,επίσης, εκπρόσωποι του Γ’ Σώματος Στρατού – ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας, της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης καιτης Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, η προκήρυξη των αγώνων και τα έντυπα δήλωσης συμμετοχής διατίθενται στα εξής σημεία:


Πληροφορίες για τους αγώνες τηλεφωνικά στο 2392021788 και στους Υπεύθυνους των αγώνων, κ. Βαλκούμα Γιάννη στο 6978523535 και κ. Πιαστόπουλος Σάββας στο 6973046300.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.