Στη δέσμευση ντομάτας προέλευσης Πολωνίας συνολικού βάρους 8.112 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Ειδικότερα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων του Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 1.352 χαρτοκιβώτια με ντομάτες, συνολικού βάρους 8.112 κιλών, επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.
Επισημαίνεται από τη ΔΑΟΚ ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.
Η είδηση είναι από τον agrotypos, το ερώτημα όμως και η απορία είναι γιατί αλήθεια χρειάζεται να γίνει εισαγωγή ντομάτας από την Βόρεια Ευρώπη; Είναι καλύτερα προϊόντα από τα ντόπια, Επανομής, Πρέβεζας, Κρήτης κλπ;  Και ως πότε θα υπάρχει αυτή η ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα της ανακατωσούρας με εισαγωγές προϊόντων που θεωρητικά βρίσκονται σε επάρκεια στη χώρα μας;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.