Στον θάνατο ενός 35χρονου Έλληνα ομογενή στην Αλβανία κατέληξε η ένταση με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες. 

Στη συνέχεια, όμως η αλβανική αστυνομία την κατέβασε με αποτέλεσμα ο ομογενής ν’ αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ. 

Δεν έχει αποσαφηνιστεί, εάν έβαλε εναντίον των αστυνομικών ή πυροβόλησε στον αέρα αν και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται, πως έστρεψε το όπλο του εναντίον των αστυνομικών. 

Σύμφωνα με το himara.gr, o 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.

Οι πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέλη των ειδικών δυνάμεων του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ΄ αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος. 

Νεκρός είναι σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζουν εξτρεμιστή.

Όπως αναφέρει το himara.gr, κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου, τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. 

Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Πηγή: bankingnews.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.