Την αντίθεσή του σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης, βάσει των ΦΕΚ Β2317/19-6-2018 και 2320/19-6-18,να παραχωρήσει ακίνητα που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή για τα οποία έχουν ξεκινήσει διαδικασίες μεταβίβασης στην ιδιοκτησία της  στην Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΕΤΑΔ Α.Ε. και στο Υπερ – ταμείο (ΕΕΣΥΠ), εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με το ψήφισμά του, αποφασίστηκε η αίτηση ακυρότητας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), για τους Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (Κ.Α.Ε.Κ.) που περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ Β 2320/19-6-18 και οι οποίοι αφορούν στο Δήμο Θερμαϊκού.

Στην περιοχή του, σύμφωνα με το παραπάνω ΦΕΚ, μνημονεύονται ακίνητα συνολικής έκτασης 31.776 τ.μ., τα οποία παραχωρούνται στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και τα οποία είναι τα εξής :

·         Πρώην κοινοτικό κατάστημα Αγ. Τριάδας (377 τ.μ.) – Υπό έκδοση δικαστική απόφαση, κατόπιν κτηματολογικής αγωγής του Δήμου κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
·         Δημοτικό σχολείο Αγ. Τριάδας(1682 τ.μ.) – Δυνάμει δικαστικής απόφασης, η οποία δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμη.
·         Κοινόχρηστο χέρσο αγροτεμάχιο (10393 τ.μ.)
·         Έκταση(372 τ.μ.)
·         Κοινόχρηστο χέρσο αγροτεμάχιο) (6157 τ.μ.)
·         Οικόπεδο ΞΕΝΙΑ (12795 τ.μ.)

Η παραχώρηση αυτή των ακινήτων του δημοσίου λειτουργεί ουσιαστικά ως εγγύηση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους δανειστές, για μια χρονική περίοδο 99 χρόνων, παραχωρώντας τους συγχρόνως τη δυνατότητα εκμετάλλευσης και αξιοποίησης τους, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας εκπλήρωσης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, ακόμα και την πώλησή τους.

Η απόφαση πρόκειται να αποσταλεί άμεσα στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), προκειμένου να αναληφθεί και να υποστηριχθεί η σχετική νόμιμη διαδικασία προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με στόχο την προς όφελος της τοπικής κοινωνίας διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.