του Δημήτρη Βαρτζόπουλου *

Οι πρόσφατες εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας επιβεβαιώνουν πανηγυρικά μία πανευρωπαϊκή τάση μετατόπισης ψηφοφόρων από τα παραδοσιακά λαϊκά χριστιανοδημοκρατικά κόμματα σε δεξιότερα εθνικιστικά κινήματα και την πλήρη κατάρρευση των σοσιαλδημοκρατών. Το παράδειγμα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό, διότι η Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) κείται παραδοσιακά δεξιότερα της αδελφής της Χριστιανοδημοκρατικής (CDU) και παρ´ όλα έχασε 10% των ψηφοφόρων , 20% των οποίων επέλεξαν την "Εναλλακτική για την Γερμανία" και τους "Ελεύθερους ψηφοφόρους", λαϊκίστικους σχηματισμούς της εθνικιστικής Δεξιάς. Οι Σοσιαλδημοκράτες διελυθήσαν κυριολεκτικώς παίρνοντας ένα αστείο 9%, με τούς Πράσινους να εκτοξεύονται κοντά στα 18%.
Γιατί αυτή η ριζοσπαστικοποίηση και μάλιστα στην Βαυαρία , την πλουσιότερη καρδιά της Ευρώπης;

Οι ευρωπαϊκές Ηγεσίες είναι κατώτερες των περιστάσεων, είναι η πρώτη και άμεση απάντηση . Η δομή της πολιτικής διοίκησης της Ένωσης είναι απολύτως αναποτελεσματική , η δεύτερη.
Δείτε το μεταναστευτικό: Χάνει κανείς τον λογαριασμό, για το πόσες Σύνοδοι Κορυφής τακτικές και έκτακτες , ειδικές και μη ειδικές, έχουν γίνει γι αυτό. Που κατέληξαν; Σε αυτό, που βλέπουμε και - ιδίως εδώ στην Ελλάδα- δυστυχέστατα ζούμε. Εκατομμύρια ξεριζωμένοι ταλαιπωρούνται, οι λαοί που τους φιλοξενούν δυσφορούν, οι συγκρούσεις και η εγκληματικότητα αυξάνονται ( παρακολουθήστε τι γίνεται στο ανατολικογερμανικό Κέμνιτς εδώ και μήνες) , ο καθένας κλείνεται στο καβούκι του.
Οι λαοί αντιλαμβάνονται πλέον: Τα εκατομμύρια ,που μπήκαν στην Ευρώπη, τα κατάφεραν λόγω της πολιτικής ανοικτών θυρών της ελληνικής Αριστεράς. Αυτό δεν είναι δυνατόν, να συνεχισθεί. Τα σύνορα, πρέπει, να κλείσουν παντού και να φυλάσσονται. Οι πραγματικοί πρόσφυγες, που θέλουν να μετακινηθούν στην Ευρώπη, πρέπει, να επιλέγονται στους επιτοπίους καταυλισμούς.
Είναι εξ ίσου προφανές, ότι οι λαθρομετανάστες, που συσσωρεύονται στα οικιστικά κέντρα, οδηγούν σε αύξηση της εγκληματικότητας και επιδεινώνουν τις συνθήκες ζωής ιδίως των ασθενέστερων περιοχών. Τούτο, πρέπει, να διορθωθεί. Η ελεύθερη διακίνησή τους ( επισήμως εν αναμονή της εκδικάσεως της αιτήσεως ασύλου) είναι αλυσιτελής. Αυστηροί χωρικοί περιορισμοί είναι απαραίτητοι.

Όσον αφορά τα της Ευρώπης, είναι εξαιρετικά λυπηρό, ότι οδεύουμε σε εκλογές εντός ολίγων μηνών χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο για το μέλλον της. Ουδείς - πλην των εξαιρετικά εξειδικευμένων- αντιλαμβάνεται ποιός παίρνει όλες αυτές τις τόσο σημαντικές για την τσέπη του, για την ζωή του εν τέλει, αποφάσεις. Η αναποτελεσματικότητα της γραφειοκρατικής Επιτροπής και της Χάβρας των Συνόδων Κορυφής, η έλλειψη δομών ενιαίας πολιτικής Ηγεσίας, "βγάζουν μάτι". Ουδείς ασχολείται, ούτε καν συγκινείται .
Τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτού του εγχειρήματος, που αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα του λαϊκού αστικού κόσμου της Ηπείρου, τρίζουν επικίνδυνα.


* Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι πρώην γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.