Με την υπ’ αριθμ. 58703 / 23.10.18 απόφαση έγκρισης ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ετοιμάζεται να προσφέρει στον τόπο άλλο ένα σημαντικό έργο βελτίωσης και εξωραϊσμού των συνθηκών ζωής, με κύριους ωφελούμενους τα παιδιά.

Το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού 388.616,00 ευρώ, εκ των οποίων τα 225.000,00 καλύπτονται από το πρόγραμμα και τα υπόλοιπα 163.616,00 από ιδίους πόρους, υπόσχεται την εξ’ ολοκλήρου αναβάθμιση – κατ’ ουσίαν δημιουργία καινούργιων – υφιστάμενων παιδικών χαρών, μέσω εργασιών πλήρους αποξήλωσης του παλαιού εξοπλισμού και τοποθέτησης νέου.Σκοπός, η λειτουργική και αισθητική ανάπλασή τους και η πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους, ενώ παράλληλα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προβλέπεται και η δημιουργία ενός ολοκαίνουργιου χώρου παιχνιδιού στη Ν. Μηχανιώνα. 

Το σύνολο των παρεμβάσεωνπροβλέπεται να εξασφαλίσουν τις βέλτιστες παρεχόμενες υπηρεσίες των παιδικών χαρών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων, δημιουργώντας ποιοτικούς, ασφαλείς και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα κοινόχρηστους χώρους, αναζωογονητικούς για τη δημόσια αστική ζωή των κατοίκων, οι οποίοι θα λειτουργούν ως πόλοι αναψυχής,τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους συνοδούς τους.

Συμπληρωματικά, επιδιώκεται η αισθητική ομοιομορφία των χώρων, αλλά και η ενεργειακή ανεξαρτητοποίησή τους, με την τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών του αειφόρου σχεδιασμού.

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στις περιοχές :

·                Άνω Περαίας, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.
·                Κάτω Περαίας, στην οδό Μηδείας 62Α.
·                Ν. Επιβατών, στην οδό Μακεδονομάχου Πύρζα.
·                Ν. Επιβατών, στην οδό Λογοθέτου.
·                Επανομής, πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου.

·                Νέας Μηχανιώνας, στην οδό Μελίνας Μερκούρη, όπου δημιουργείται ο καινούργιος χώρος ψυχαγωγίας. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.