του ακτιβιστή

Πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρει η Κίνηση Πολιτών ενάντια στην Περιβαλλοντική Ρύπανση τουλάχιστον με τη δημιουργία - μεταφορά μιας αλληλοενημέρωσης μεταξύ των πολιτών του δύο γειτονικών δήμων, Θερμαϊκού και Θέρμης και μιας εν σπέρματι αγωνιστικότητας . Κι αυτό είναι, κατά τη γνώμη μας, το απτό αποτέλεσμα, από τις διαδοχικές συναντήσεις πολιτών και την πρόσκληση και συμμετοχή σ' αυτές  αυτοδιοικητικών παραγόντων των δήμων που και το πρόβλημα γνωρίζουν και διάθεση δείχνουν πως έχουν (τουλάχιστον λεκτικά) για τον περιορισμό ή εξάλειψη του φαινομένου των καύσεων στην περιοχή των Ρομά.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κοινοτικό κατάστημα Τριλόφου.
Χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η συμμετοχή κατοίκων, παρακολουθήσαμε ένα γόνιμο διάλογο και μια πλειάδα προτάσεων προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του οξυμένου προβλήματος υγείας που προκαλούν οι αλλεπάλληλες και επιβλαβείς καύσεις πλαστικών, καλωδίων και ελαστικών που συνεχίζονται αμείωτες στην περιοχή των τσαϊριών της Περαίας, όπου βρίσκεται ο καταυλισμός.
Ορθά όλοι σχεδόν οι ομιλητές, με προεξάρχουσες την οικοδεσπότισσα κ. Κατερίνα Λιόλιου, πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Τριλόφου και τις δύο κυρίες της Κίνησης Πολιτών Μαρουτσέλλα  και Σοφία Βασιλειάδου, ζήτησαν την συλλογή ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού υπογραφών που θα είναι ικανές να κινήσουν το ενδιαφέρον αλλά και να ασκήσουν πίεση στους αρμόδιους προς ενασχόληση με το πρόβλημα. Εδώ να σημειώσουμε πως όπως συνάγεται από τις τοποθετήσεις αρμόδιοι για τον περιορισμό και σταμάτημα του βλαπτικού αυτού περιβαλλοντικού εγκλήματος δεν μπορεί να είναι άλλοι από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιβάλλεται να ελέγξουν και να επιβάλλουν τη νομιμότητα.
Συζητήθηκαν φυσικά και άλλες παράμετροι που αναφέρονται στην καθαριότητα του καταυλισμού των Ρομά, στην ρευματοκλοπή, στις συνθήκες υγιεινής, όπως και στην ανάγκη ένταξης αυτών ώστε μελλοντικά να εξαλειφθεί και η ρύπανση και ίσως η παραβατικότητα. Αλλά όπως διεφάνη η άμεση αντιμετώπιση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αστυνομική παρέμβαση. Ίσως και με τη συνδρομή των ιδίων των Ρομά που διατείνονται πως όχι ίδιοι αλλά άλλοι Ρομά από άλλες περιοχές έχουν μεταβάλλει τον καταυλισμό και τις γύρω περιοχές σε εργοστάσιο καύσης.
Εκτός από την συλλογή των υπογραφών έγινε και διεύρυνση της συντονιστικής επιτροπής της κίνησης με πολίτες που συμμετείχαν από περιοχές του Δήμου Θέρμης (Τρίλοφος, Βασιλικά, Πλαγιάρι κλπ). Περιμένουμε την συλλογή να επιδιώξουν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες των δύο δήμων, γεγονός που θα βοηθήσει και τις προσπάθειες τους.
Στη χθεσινή σύσκεψη τοποθετήθηκαν οι κκ Σωκράτης Σαμαράς, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θέρμης, Μοσχόπουλος Μοσχόπουλος Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, Απόστολος Πράτανος δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της παράταξης Παρέμβασης Πολιτών Δ.Θέρμης, Δημήτρης Βλαχομήτρος δημοτικός σύμβουλος Θέρμης, Μάκης Μπίρος δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού, Κώστας Τροκάνας δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού, Δημήτρης Τροκάνας τοπικός σύμβουλος Περαίας και οι κάτοικοι  Περβίζος Δημήτρης, Κυρίνας Σάκης, Παπαγρηγορίου Σπύρος, Τσικαμπάκας Απόστολος, Μήττας Ηλίας, Βαγγέλης Βαλάσης, Γρουσουζάκος Δημήτρης και Μπάας Ααρών.

Από πλευράς μας να σημειώσουμε πως λίγες ώρες πριν την εκδήλωση (ίσως και κατά την διάρκειά της) μαύροι καπνοί πλήρεις διοξινών και φουρανιών είχαν για άλλη μια φορά κατακλείσει  την ατμόσφαιρα στην Περαία με κατεύθυνση το Πλαγιάρι.


Στιγμιότυπα φωτογραφικά και βιντεοσκοπημένα από την εκδήλωση:
Τα άλλα βιντεάκια θα δημοσιευτούν όταν κι αν καταφέρουμε να τα ανεβάσουμε ( το upload της Forthnet είναι απελπιστικά αργό)


















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.