Ένα πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί σημαντικό μοχλό στήριξης περιοχών που επλήγησανέντονα από τη φτώχεια, την ανεργία και την παρατεταμένη λιτότητα και στο οποίο η ένταξητου Δήμου Θερμαϊκού πραγματοποιήθηκε την περασμένη χρονιά μετά από αίτημα του Δημάρχου, κ. Γιάννη Μαυρομάτη, συνεχίζεται και φέτος.

Τα «Σχολικά Γεύματα», που εξελίχθηκαν με μεγάλη επιτυχία πέρσι, εξασφαλίζουν την καθημερινή προσφορά στους μαθητές ενός γεύματος υγιεινού, ζεστού και πιστοποιημένου από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής του, ενώ περιλαμβάνουν σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη. Οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, αλλά και της αποδοτικότητας των μαθητών.

Η διανομή, η έναρξη της οποίας, καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω υπαιτιότητας του αναδόχου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις πέντε ωφελούμενες σχολικές μονάδες του Δήμου και συγκεκριμένα στα :

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας
  • Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας
  • Δημοτικό Σχολείο Ν. Κερασιάς
  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής
Το μενού του Προγράμματος άφορα και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ήμερες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.

Το κάθε προσφερόμενο γεύμα είναι ατομικά συσκευασμένο ανά είδος (ζεστό φαγητό και σαλάτα) σε πλαστικούς περιέκτες μιας χρήσεως (C-PET, A-PET & PP), που κλείνουν αεροστεγώς, ώστε να μην επιτρέπουν τις διαρροές κατά τη μεταφορά και να προστατεύουν τα τρόφιμα από σκόνη, έντομα και άλλες ρυπάνσεις. Το ψωμί είναι συσκευασμένο σε κλειστές ατομικές συσκευασίες.


Κάθε συσκευασία συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια – κατά περίπτωση, καθώς και μαχαίρια (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες) μιας χρήσεως, ενώ αναγράφονται η ημερομηνία παρασκευής και τα συστατικά του γεύματος (π.χ. σαλάτα εποχής και κυρίως ζεστό πιάτο). Τα γεύματα είναι τοποθετημένα σε ειδικούς θερμοθαλάμους μεταφοράς τροφίμων με τον ασφαλή ενδεδειγμένο τρόπο και οι σαλάτες μεταφέρονται σε ψυκτικούς θαλάμους. 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.