Στο κατάμεστο θέατρο του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, μία όμορφη, αρμονική και εξαιρετικά επιτυχημένη συνεύρεση Χορωδιών, που με το μεράκι και την αγάπη τους για τη μουσική απέδειξαν την ενωτική δύναμή της. 

Η 7η Χορωδιακή Συνάντηση, σε διοργάνωση του ΔΗΠΠΑΚΥ Θερμαϊκού, υπήρξε μία μοναδική ευκαιρία ψυχαγωγίας, ανάδειξης της χορωδιακής μουσικής, προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς του κάθε τόπου και ανάπτυξης ισχυρών συνεργατικών και φιλικών δεσμών μεταξύ τόσο των χορωδιών και των φορέων, όσο και των πόλεων που εκπροσωπούνται.

Τα πέντε (5) χορωδιακά σύνολα που συμμετείχαν ήταν :

·         Η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας «οι ΠΑΙΟΝΕΣ», με μαέστρο τον κ. Θανάση Κάππα, το ρεπερτόριο της οποίας περιλαμβάνει συνθέσεις όλων των περιόδων – προκλασικά, κλασικά, βυζαντινά, δημοτικά και σύγχρονες.
·         Η Χορωδία Δημοτικής Κοινότητας Αθύτου Χαλκιδικής, με μαέστρο τον κ. Κωνσταντίνο Φωστηρόπουλο και ρεπερτόριο κινούμενο σε ύφος λαϊκό και παραδοσιακό.
·         Η Χορωδία Δημοτικής Κοινότητας Φερών Αλεξανδρούπολης, τη Διεύθυνση της οποίας έχει η καθηγήτρια – συνθέτης, κα. Βάσω Χατζηβασιλείου.
·         Η Μικτή Παραδοσιακή Χορωδία Νεάπολης Βοΐου Κοζάνης, με μαέστρο το μουσικό και πρωτοψάλτη, κ. Σωτήρη Γκάγκα, που σκοπό έχει τη διατήρηση και συνέχιση των παραδοσιακών τραγουδιών και την προβολή, μέσω αυτών, της πολιτιστικής κληρονομιάς.
·         Η Μικτή Χορωδία Δήμου Θερμαϊκού, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου, κας. Νικολέτας Πουρσανίδου, το ρεπερτόριο της οποίας περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά και παραδοσιακά τραγούδια, εκκλησιαστικούς ύμνους και κλασικά δυτικοευρωπαϊκά έργα και τραγούδια από τα Βαλκάνια.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών στις συμμετέχουσες Χορωδίες και την ανταλλαγή δώρων, στο πλαίσιο προσπάθειας ενδυνάμωσης των φιλικών τους σχέσεων.



Σχετικά με την εκδήλωση ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επεσήμανε ότι: «αποτελεί έναν πολιτιστικό θεσμό, που διατηρεί λειτουργία γοητευτικού μουσικού οδοιπορικού σε αρμονικά συνυπάρχοντες τόπους και πολιτισμούς. Στο θεσμό αυτόν,πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Χορωδία του Δήμου μας. Μια Χορωδία, που η Διοίκησή μας ανασύστησε, μετά την παύση λειτουργίας της κατά την περίοδο 2011-2014, λόγω απουσίας απαραίτητης στήριξης. Προσέλαβε μαέστρο για τη διεύθυνσή της, προσέφερε στα μέλη της, νέα και παλιά, την εκφραστική διέξοδο που τόσο λαχταρούσαν και στον τόπο μια δραστήρια δημοτική Χορωδία, επάξια εκπρόσωπό του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.