του ακτιβιστή

Βρέθηκα την Τετάρτη το πρωί στην Επανομή για προσωπική μου υπόθεση.
Μπήκα από το κτήμα Γεροβασιλείου και αφού πέρασα σχεδόν όλη την πόλη, έφυγα από τον ίδιο δρόμο.
Εκτός από την αθλιότητα που επικρατεί στην κατάσταση όλου του οδικού δικτύου, με την αναρίθμητες λακκούβες που καραδοκούσαν να καταπιούν εμένα μαζί με το μηχανάκι μου, μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση οι καθαροί κάδοι απορριμμάτων. Όσους συνάντησα ήταν άδειοι και μου φάνηκαν καθαροί. Σε τρία σημεία όμως - προφανώς θα υπήρχαν και άλλα που δεν συνάντησα κατά την διαδρομή μου - δίπλα από τους άδειους κάδους υπήρχε μεγάλη ή μικρή απόθεση ογκωδών.
Πρόθεση αυτής της αναφοράς μου ουδόλως είναι η απόδοση ευσήμων για την καθαριότητα των κάδων (προφανώς άλλαξε η εικόνα των ξέχειλων από σκουπίδια κάδων της περασμένης άνοιξης και ίσως του καλοκαιριού), άλλωστε μπορεί να έτυχε να βρέθηκα εκεί αφού είχε προηγηθεί ενδεχόμενη τακτική αποκομιδή.
Η αναφορά μου αυτή γίνεται για να θίξω το τεράστιο πρόβλημα της αποκομιδής των ογκωδών, που αποθέτονται  ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και προφανώς δεν έχει επιλυθεί ΑΚΟΜΗ το πρόβλημα.
Και δυστυχώς θα εξακολουθεί να σκιάζει με μελανά χρώματα τον όμορφο τόπο μας (δεν αφορά μόνο την Επανομή, αλλά όλο τον Δήμο Θερμαϊκού) αν σύντομα δεν διευθετηθεί το ζήτημα με την οριοθέτηση κατάλληλου χώρου και εγκατάσταση σπαστήρα ογκωδών και απομάκρυνσή τους.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Καλό το άρθρο ακτιβιστή, αλλά αυτό το "που αποθέτονται ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ, από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ" είναι γενικόλογο. Απλώς δεν συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμμερίζομαι την άποψή σου Ανώνυμε 8:58 ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν είναι επαξηγηματική. Ας προσπαθήσω με λίγα λόγια να επανορθώσω λοιπόν:
    1) Το ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ νομίζω πως δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Σημαίνει ΠΑΝΤΟΥ, δίπλα ή μακριά από κάδους, δίπλα στη θάλασσα, κάτω από τα σπίτια μας, στα τσαΐρια, στα ρέματα κλπ κλπ
    2Το ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ περιλαμβάνει τόσο τους δημότες αλλά και τις υπηρεσίες καθαριότητος (διαχρονικά και όχι αποκλειστικά την τωρινή διοίκηση μόνο). Υπάρχει ένα συνεχές έλλειμα που έχει να κάνει με την ανύπαρκτη οριοθέτηση χώρου για συλλογή ογκωδών και διευθέτησή τους. Μαθαίνω - δεν το έγραψα και δεν θα το γράψω μέχρι να γίνει - ότι βρίσκεται σε πορεία επίλυσης. Ίδωμεν !!!

    Τώρα θα μου πεις δεν είναι υπερβολικό να λέμε πως ΟΛΟΙ οι πολίτες ευθυνόμαστε; Μπορεί να είναι. Σίγουρα δεν είναι όλοι. Αλλά σε παρακαλώ δέξου το "ΟΛΟΙ" ως υπερβολή με στόχο την καλυτέρευση.... και βάζω πρώτα τον εαυτό μου μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.