Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θέρμης, ενημερώνει όλους τους δημότες μας ότι από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, έχει τεθεί σε ισχύ το νέο πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων.
Αναλυτικά, στην περιοχή του πρώην Δήμου Βασιλικών, η αποκομιδή θα υλοποιείται σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΕΥΤΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
ΣΟΥΡΩΤΗ
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
ΛΙΒΑΔΙ
ΛΑΚΚΙΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΑ
Παράλληλα, ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης της Σουρωτής είναι ανοικτός για τους δημότες μας και μπορούν στο εξής να εναποθέτουν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα τα απόβλητά τους Καθημερινά και από Δευτέρα και Παρασκευή κατά τις ώρες 8:00 π.μ. έως και 13:00 μ.μ.
Ο χώρος δέχεται αυστηρά μόνο:κλαδιά, πράσινα υπολείμματα και ογκώδη αντικείμενα (όπως για παράδειγμα καναπέδες, στρώματα και γενικά κάθε είδους επίπλου). Απαγορεύονται δε, τα μπάζα κατεδάφισης και τα απόβλητα επαγγελματικής δραστηριότητας.
Τα ογκώδη προς αποκομιδή θα πρέπει να τοποθετούνται στον κοινόχρηστο χώρο μπροστά από το ακίνητό τους και σε καμία περίπτωση κοντά ή μέσα στους κάδους αποκομιδής και ανακύκλωσης.
Παράλληλα θα πρέπει να ξεχωρίσουν τα ογκώδη , ανάλογα με την κατηγορία τους, ως εξής:
1η κατηγορία: καναπέδες, στρώματα, έπιπλα κ.λ.π.
2η κατηγορία: πράσινα υπολείμματα (κλαδιά, γκαζόν, φύλλα), μικρών ποσοτήτων
3η κατηγορία: μπάζα σε σακούλες (έως 5)
καναπεσ ογκωδη 1
Σε περίπτωση μεγάλων ποσοτήτων η αποκομιδή θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης του κάθε πολίτη με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θέρμης στο τηλέφωνο 2310478014. Το κόστος αποκομιδής μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών (ογκώδη, κλαδιά κ.λ.π.) και μπαζών, σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας, έχει ως εξής:
• Φορτηγό 15 τόνων ………….30€ /δρομολόγιο
• Φορτηγό 8 τόνων …………….20€ /δρομολόγιο
• Ημιφορτηγό……………………….5€ /δρομολόγιο
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο σε κάθε ανεξέλεγκτη και μη σύμφωνη με τον Κανονισμό Καθαριότητας παράνομη εναπόθεση.
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατεύθυνση διατήρησης παρακαλούνται οι δημότες μας να συνεργαστούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης προκειμένου να διατηρηθεί το περιβάλλον καθαρό και να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2310478014 & 2310467110.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτης Σαμαράς απευθύνει έκκληση σε όλους τους συνδημότες μας που κατοικούν στις συγκεκριμένες περιοχές να φροντίσουν ώστε να τοποθετούν τα προς απομάκρυνση ογκώδη απορρίμματα τους, αυστηρά από το βράδυ της προηγούμενης μέρας έως την 8:00 π.μ. της επομένης ημέρας. Παράλληλα επισημαίνει πως “η διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων, αποτελεί στις μέρες μας μια σημαντική αναγκαιότητα αλλά και ταυτόχρονα προτεραιότητα αφού είναι βασική προϋπόθεση στην κατεύθυνση διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Προτεραιότητα του Δήμου Θέρμης είναι η περισυλλογή και διαχείριση ογκωδών αντικειμένων,αφού το φαινόμενο της εναπόθεσης παλαιών οικοδομικών υλικών, κάθε είδους κουφωμάτων, υπολειμμάτων καθαρισμών κήπων-κλαδιών σε δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους δεν συνάδει με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος μας, για μία καθαρή Θέρμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο ρίψης και εναπόθεσης σε κάδους ανακύκλωσης και πράσινους αποκομιδής με αποτέλεσμα την καταστροφή τους και την πρόκληση βλαβών στα απορριμματοφόρα.
Οι ενέργειες αυτές, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνική συμμετοχή που επιθυμούμε και επιδιώκουμε ενώ παράλληλα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας και δεν διακατέχονται από τον  το απαιτούμενο σεβασμό στο αστικό τοπίο και τον πολιτισμό μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
soyrwth XWROS GIA OGKWDH FWTO
Είναι χρήσιμο, σε κάθε περίπτωση να γνωρίζουν οι δημότες μας, ότι δεν πρέπει να εναποθέτουν ογκώδη και πράσινα αντικείμενα στο πεζοδρόμιο ή σε κοινόχρηστους χώρους, ή σε σημεία που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων ή όπου είναι δυσχερής η αποκομιδή τους (όπως π.χ. σε γωνίες δρόμων, σε σηματοδότες κυκλοφορίας, σε διαβάσεις πεζών, σε ράμπες Α.Μ.Ε.Α., σε στάσεις λεωφορείων, σε ράμπες ασθενοφόρων, σε πυροσβεστικούς κρουνούς, σε χώρους όπου ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα ασφαλείας).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.