Με τρεις φυσιοθεραπευτές, που ανέβαλαν ήδη δράση στις έδρες των πρώην Δήμων, δηλαδή σε Θέρμη, Βασιλικά και Τρίλοφο ξεκίνησαν οι φυσιοθεραπείες για τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου μας.
Με την ανάληψη της εργασίας τους, οι τρεις φυσιοθεραπευτές, που προσλήφθηκαν στο Δήμο Θέρμης με σύμβαση 8μηνης διάρκειας, ξεκίνησαν από την 1η Νοεμβρίου 2018 τις φυσιοθεραπείες σε μέλη των ΚΑΠΗ Θέρμης, Βασιλικών και Τριλόφου, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η πρόσληψη επιπλέον τριών φυσιοθεραπευτών, οι οποίοι και θα παρέχουν υπηρεσίες στα υπόλοιπα Κέντρα σε όλη την έκταση του Δήμου μας, αναλογικά με τη δυναμικότητα των ΚΑΠΗ αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Πρόεδρος των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Θέρμης κ. Ανδρέας Βιολιτζής, ενημερώνει πως όλα τα μέλη, τα οποία έχουν καλύψει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς τα ΚΑΠΗ όπου ανήκουν, δικαιούνται συνολικά δέκα (10) φυσιοθεραπείες, τις οποίες και θα κάνουν αφού προσκομίζουν και το απαραίτητο παραπεμπτικό του γιατρού τους.
Για πληροφορίες τα ενδιαφερόμενα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΠΗ Θέρμης και στην υπεύθυνη κ. Ελένη Ζαχαρουδάκη.
Η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική και χρήσιμη κυρίως για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και τη φυσική αποκατάσταση της υγείας τους. Στόχος της είναι να προάγει, να υποστηρίζει και να αποκαθιστά την σωματική, την ψυχολογική και κοινωνική υγεία των ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη. Ένας φυσικοθεραπευτής αναγνωρίζει το ακριβές αίτιο των συμπτωμάτων θεραπεύοντας το, παρέχει συμβουλές σε προγράμματα άσκησης, παρέχει αποκατάσταση σε αθλητικές ή άλλες κακώσεις και παρέχει αποκατάσταση και εκπαίδευση.
fysiotherapies 2
Είναι σημαντικό τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας να γνωρίζουν πως μέσα από την φυσικοθεραπεία, όλοι οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας  μπορούν να αξιολογούνται ξεχωριστά με σκοπό να καθοριστεί το ακριβές επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους. Ο φυσιοθεραπευτής  επικεντρώνεται στην πρόληψη, την αποκατάσταση, την αξιολόγηση, την θεραπεία , τη φυσική ενίσχυση και την συνεχή συντήρηση των ανθρώπων τρίτης ηλικίας. Συστήνεται ωστόσο οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας να ακολουθούν προγράμματα με ασκήσεις που δεν έχουν μεγάλη ένταση, που είτε γίνονται ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες. Η άσκηση βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας την μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασκούμενος νιώθει ότι μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, να είναι ικανός να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του και να αποφεύγει μελλοντικούς τραυματισμούς και κατάγματα.
Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η βασική αρχή της φυσικοθεραπείας στην Τρίτη ηλικία βοηθά στην ψυχική τους υγεία , με σημαντική βελτίωση της ευεξίας και της ενδυνάμωσης του ατόμου με την προώθηση της σωματικής δραστηριότητας, της φυσικής άσκησης, της σωστής επίγνωσης του σώματος και της απαραίτητης λειτουργικής κίνησης, συγχωνεύοντας σωματικά και ψυχικά τα στοιχεία του ατόμου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.