Σήμερα το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από την ζωή ο συνάδελφος μας διανομέας Λάζαρος μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στην εντατική. Ο συνάδελφος μας χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο που παραβίασε STOP εν ώρα εργασίας, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με σοβαρότατα τραύματα στο νοσοκομείο.

Ο θάνατος-δολοφονία του Λάζαρου για ένα κομμάτι ψωμί είναι άδικος και η αδικία μας εξοργίζει! Είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία 2 χρόνια!

-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες γιατί μας δολοφονούν για 3€/ ώρα και μας κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κτλ) για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που μας χρονομετρούν, μας αναγκάζουν να τρέχουμε, να δουλεύουμε 10-12ώρες την ημέρα χωρίς διάλλειμα, αντί να κάνουν προσλήψεις!

-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που μας έχουν ανασφάλιστους η υποασφαλισμένους γιατί δήθεν «δεν βγαίνουν», ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο!

-Καταγγέλλουμε τους εργοδότες που κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά αν διαμαρτυρηθούμε μας απολύουν!

-Καταγγέλλουμε όλους όσους ψηφίσαν τα μνημόνια και τα αντεργατικά μέτρα, δήθεν για να φέρουν την «ανάπτυξη», αλλά τελικά βιώνουμε την πείνα, την εξαθλίωση, το θάνατο!


Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι οι διανομείς, ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΜΕ και δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση!. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να την ανατρέψουμε, γιατί είναι ένας αγώνα για την αξιοπρέπεια μας, για την ίδια μας τη ζωή!

Συνάδελφοι αρκετά ανεχτήκαμε, αρκετά φοβηθήκαμε, αρκετά νομίζαμε ότι ο κάθε ένας μπορεί να λύσει μόνος του τα προβλήματα στο χώρο εργασίας του.

-Ήρθε η ώρα να συμμετέχουμε πιο ενεργά στις δράσεις της Επιτροπής μας!

-Ήρθε η ώρα να γραφτούμε μαζικά στο Συνδικάτο μας!

-Ήρθε η ώρα να ενωθούμε σαν γροθιά! Κανένας εργαζόμενος μόνος του!

-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΝΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

-ΝΑ ΚΗΡΥΧΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΑΖΑΡΕ! Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του

Τους νεκρούς μας τους τιμάμε με τους αγώνες μας! Συμμετέχουμε όλοι-ες στη Γενική Απεργία Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 10:30πμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.