του ακτιβιστή

Αρνητικά σχολιάστηκε από αρκετούς συνδημότες μας, κύρια Επανομίτες, η τελετή ανάμματος της φλόγας του φυσικού αερίου, μια τελετή που θεωρήθηκε ως τουλάχιστον υπερβολικά επικοινωνιακού τύπου.

Γκουγκλάροντας τις συγκεκριμένες λέξεις βρήκαμε πολλές ανάλογες φιέστες σε δήμους της Β' Θεσσαλονίκης, από το 2017, με παρόντα στις περισσότερες εξ αυτών τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο και φυσικά παρόντα σε όλες τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης - Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑΘΕΣΣ).

Και προφανώς δεν ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε τον λόγο που δίνεται ένας πανηγυρικός τόνος στην έλευση του φυσικού αερίου σε έναν τόπο για πρώτη φορά. Έχει να κάνει με τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται στον τομέα της ενέργειας αλλά και με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το φυσικό αέριο που σχετίζονται με το στόχο που έχει τεθεί για το 2020 και αφορά στη μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων. Παράλληλα βέβαια λόγω της χαμηλής τιμής του βοηθάει την οικιακή οικονομία με την μείωση των εξόδων για θέρμανση.

Όσο λοιπόν κι αν δεν έχουν άδικο οι συνδημότες μας για την τελετή και την φιέστα με την παρέλαση επισήμων, άλλο τόσο μας είναι δύσκολο να την κατακρίνουμε αν συνυπολογίσουμε και τις άλλες παραμέτρους της εκδήλωσης με την παρότρυνση για προσέλκυση και νέων πελατών ....

Παράπονα όμως όπως μαθαίνουμε εκφράζει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις και ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, θεωρώντας και αυτός υπερβολικές τέτοιου είδους τελετές. Μάλιστα αναφέρει στους συνομιλητές του πως ο ίδιος ως δήμαρχος τις απέφυγε, αν και η έλευση του φυσικού αερίου στην Περαία έγινε επί δημαρχίας του και μάλιστα προηγήθηκε της διανομής του στο Καλοχώρι όπως ήταν αρχικά προγραματισμένο να γίνει.

Και μια και ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο να δώσουμε και μια πληροφορία σχετικά με τη στάση που κρατά εν όψει της προεκλογικής περιόδου. Αν και ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι διαδίδουν ότι υποστηρίζονται από τον Γιάννη Αλεξανδρή, εκείνος παραμένει (όπως με σταθερότητα επιμένει) μακριά από οποιαδήποτε υποψηφιότητα κι αυτό γιατί η επιθυμία του είναι να υπάρξει ευρεία συμμαχία δυνάμεων απέναντι στον Γιάννη Μαυρομάτη.

Όσον αφορά τον δικό του απολογισμό από την ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση, μάλλον είναι αρνητικός όπως δεν διστάζει να λέει σε συνομιλητές του. Και για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού αυτού θα πρέπει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ακόμη έχει κάποια θεματάκια με το ΑΦΜ του εξ αιτίας της δημαρχιακής του διαδρομής.


* Η φωτο είναι από το αρχείου μας. Πρόκειται για συνάντηση του πρώην δημάρχου με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑΘΕΣΣ κ. Λ. Μπακούρα, στις αρχές του 2014, όταν αποφασίστηκε (με κάποια πολιτική παρέμβαση) να λοξοδρομήσει ο αγωγός και να έρθει πρώτα στην Περαία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.