Άλλη μία δράση προσανατολισμένη στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η οποία διοργανώθηκε από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «PRAKSIS»,επ’ αφορμή της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες.

Οι δημότες είχαν την ευκαιρία, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, να εξετασθούν γρήγορα, ανώδυνα και πάνω απ’ όλα δωρεάν για τον ιό του HIV και για τις Ηπατίτιδες και C, από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, επισκεπτόμενοι την Κινητή Μονάδα Εξέτασης της «PRAKSIS», που είχε σταθμεύσει στην περιοχή της Περαίας.

Θέτοντας, παράλληλα, ως στόχο την ενίσχυση της δημόσιας συζήτησης για την ιατρική και κοινωνική διάσταση του HIV/AIDS και των Ηπατιτίδων, την ευαισθητοποίηση και την έγκυρη πληροφόρηση του κόσμου, εξεταζόμενοι και διερχόμενοι από το σημείο, ενημερώθηκαν αναλυτικά από το συμμετέχον προσωπικό.

Το «παρόν» έδωσαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χάκης Γραμματάς, ο οποίος εξετάσθηκε, κάνοντας το ειδικό rapidtest και η κ. Βίκυ Καρακώστα, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται σε μια συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Θερμαϊκού, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο και στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα υγείας και στην προτροπή για τακτικούς προληπτικούς ελέγχους, που έχουν αποδειχθεί σωτήριοι για μεγάλο αριθμό νοσημάτων.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.