Έχοντας, ήδη, εξασφαλίσει από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών κονδύλια, που ξεπερνάνε συνολικά το ποσό των 9.000.000,00 ευρώ, η Διοίκηση Θερμαϊκού συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και με συνέπεια, προκειμένου να λαμβάνει τις απαραίτητες εγκρίσεις χρηματοδότησης και να είναι σε θέση να παράγει έργα ικανά να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο στηρίζει οικονομικά την υλοποίηση στοχευμένων έργων με μεγάλη κοινωνική απόδοση και αναπτυξιακή προοπτική, έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί:
  • Το αποχετευτικό του Μεσημερίου.
  • Η αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε Ν. Επιβάτες και Αγ. Τριάδα.
  • Η επισκευή και συντήρηση 20 σχολικών μονάδων και αύλειων χώρων του Δήμου.
  • Η αναβάθμιση και δημιουργία νέων παιδικών χαρών.
  • Η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου με μηχανήματα έργου.
Νέος στόχος της Δημοτικής Αρχής, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου, οδηγώντας την να ανταποκριθεί άμεσα στη νέα πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόδημοςIV», υποβάλλοντας αίτηση για την Ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού από τη στροφή Κάβου έως και τις Αλυκές Αγγελοχωρίου.

Βάσει της υπ’ αριθμ. 137/2018 μελέτης, που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος, συνολικού προϋπολογισμού 402.000,00 ευρώ, οι εργασίες αφορούν στην ασφαλτόστρωση υφιστάμενης σκυρόστρωτης οδού, μήκους 2.317 μέτρων περίπου, με μεταβλητό πλάτος 5-6 μέτρων.

Η περιοχή παρέμβασης ξεκινάει από ασφαλτοστρωμένη οδό προς το Αγγελοχώρι, στη στάση ΟΑΣΘ/στροφή Κάβου και καταλήγει στις Αλυκές Αγγελοχωρίου, μέχρι το όριο της προστατευόμενης περιοχής τους.

Οι εργασίες που προβλέπονται περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες επιχώσεις κατά μήκος του δρόμου, τις μετακινήσεις των δικτύων, όπου αυτές απαιτούνται, την εφαρμογή κάθετης και οριζόντιας σήμανσης, την τοποθέτηση ανακλαστήρων, καθώς και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων για την ορθή αποχέτευση των ομβρίων στην περιοχή μελέτης.

Το έργο υπόσχεται την εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις αγροτικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια της περιοχής, επιτυγχάνοντας την άμεση πρόσβαση προς τις αγορές τόσο του Δήμου Θερμαϊκού, όσο και της Θεσσαλονίκης και αποφεύγοντας, κατά το δυνατόν, τις μετακινήσεις εντός των οικισμών.

Ως εκ τούτου, επιτυγχάνεται μείωση του κόστους μεταφοράς, ευκολότερη και γρηγορότερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, ενώ σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων εξασφαλίζεται η ταχύτερη και ασφαλέστερη διαδικασία.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.