Μετά τις συνεχείς διαμαρτυρίες δημοτών και επ’ αφορμή της αυριανής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα συζήτησης την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών, καταγγελία στάλθηκε προς τους Προέδρους του ΟΑΣΘ, κ. Στέλιο Παππά και του ΟΣΕΘ, κ. Κώστα Αμπατζά, για την προβληματική κατάσταση της εξυπηρέτησης του κόσμου από τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, η οποία αναφέρει:

«Τον τελευταίο καιρό οι φωνές διαμαρτυρίας δημοτών του Δήμου Θερμαϊκού, που υποχρεούνται να δίνουν αγώνα για την καθημερινή τους μετακίνηση με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, είναι συνεχείς και ολοένα αυξανόμενες.
Η δραματική περικοπή δρομολογίων έχει ως αποτέλεσμα την άκρως προβληματική συγκοινωνία, που καταγγέλλεται από τους πολίτες και επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον ΟΑΣΘ, στο υπ. Αρ. Πρωτ. 11988-05.12.2018 έγγραφό του, με φράσεις όπως «περιορισμένη διαθεσιμότητα λειτουργικών λεωφορείων» και «απαξίωση του στόλου», οδηγώντας σε μια ταλαιπωρία δίχως τέλος για το επιβατικό κοινό.
Επιβατικό κοινό, ως επί το πλείστον, μαθητών και φοιτητών, ανθρώπων της βιοπάλης και του μεροκάματου και ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που σε μια εποχή μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση, κατά την οποία η αξιοπρεπής αστική μετακίνηση θα έπρεπε να αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα, βιώνουν έναν καθημερινό Γολγοθά.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
·      Στην Επανομή, τα λεωφορεία της γραμμής No69 (ΑΣ ΙΚΕΑ – Επανομή) έχουν μειωθεί κατά 20%, αφού δρομολογούνται 4 λεωφορεία αντί για 5.
·      Στο Αγγελοχώρι, με μόνο 1 λεωφορείο της γραμμής No76 (Α.Σ. ΙΚΕΑ – ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ) να βρίσκεται σε κυκλοφορία, αντί για 2,η μείωση αγγίζει το 50%!!!
·      Στη γραμμή No72 (Α.Σ. ΙΚΕΑ - Ν. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ), στην οποία από τα 10 λεωφορεία στο δρόμο βρίσκονται τα 7-8, η μείωση προσεγγίζει το 30%.
Μια κατάσταση που επιδεινώνεται από συχνότατες βλάβες στο στόλο των οχημάτων, δημιουργώντας συνθήκες τριτοκοσμικές και απελπιστικές. Και μάλιστα, σε ένα Δήμο στερούμενο της δυνατότητας να εξυπηρετείται από πληθώρα λεωφορειακών γραμμών, που σε συνδυασμό με τη μεγάλη τόσο έκταση, όσο και απόστασή του από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθίσταται αποκομμένος και έρμαιο των μειωμένων δρομολογίων.
Κύριοι,
ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Το μαρτύριο του κόσμου δεν πρέπει να συνεχιστεί μέρα παραπάνω.
Οφείλετε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες για ομαλοποίηση μιας κατάστασης απόλυτης απαξίωσης του επιβατικού κοινού, που δεδομένων των δραματικών διαστάσεων που έχει λάβει, καθιστά πλέον τον ΟΑΣΘ αναξιόπιστο, υποβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ελπίζω, έστω και τώρα, στην έμπρακτη ανταπόκρισή σας, συναισθανόμενοι την ευθύνη σας απέναντι στο επιβατικό κοινό».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Πως ονομάζεται συντοπίτης μας ,υποψήφιος δήμαρχος και διευθυντής του ΟΑΣΘ που πετσοκόβει τα δρομολόγια για τον δήμο του που θέλει να τον υπηρετήσει ? Να μένει το βύσσινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως ονομάζεται; ΧΑΤΖΗ-βαλασίου! Κατά το ΧΑΤΖΗ-νικολάου...! Νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.