Με το παρακάτω δελτίο τύπου απαντά η διοίκηση του Γιάννη Μαυρομάτη στην πρώτη προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, με αφορμή το φυλλάδιο με τις τέσσερις ενότητες προβλημάτων και τις αντίστοιχες προτάσεις του, που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κυκλοφόρησε πρόσφατα:


Με το «Θερμαγικός» να μεταλλάσσεται σε «Θερμαϊκός» και με τα μαγικά της προηγούμενης ονομασίας να εκσφενδονίζονται στον κάλαθο των αχρήστων, μιας και ούτε να μαγέψουν κατάφεραν, ούτε κανένα θαύμα να κάνουν, λίγους μόλις μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, επιθυμεί ο επικεφαλής του «Θερμαϊκός – Σύγχρονος Δήμος» να αποσυνδεθεί με πρότερες αποτυχίες ή ίσως να αποτινάξει από πάνω του την «αρνητική ενέργεια»!

Κατά πως φαίνεται, βέβαια, τις προλήψεις και τις άλλες δεισιδαιμονίες δεν μπορεί να τις αποβάλλει, πιστεύοντας μάλλον ακόμα, πως με τρόπο μαγικό, με μια αλλαγή ονόματος ως άλλο ξόρκι, θα καταφέρει να μεταπείσει όλους εκείνους τους συνδημότες μας – το συντριπτικό 70,26% - που στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του γύρισαν την πλάτη.

Γύρισαν την πλάτη στην απουσία αξιών και προτερημάτων, όπως η κοπιαστική και συνεργατική δουλειά, η βαθιά γνώση των αναγκών του τόπου, η αποδεδειγμένη φερεγγυότητα του λόγου και το εμπνευσμένο όραμα. Στοιχεία που η σημερινή Δημοτική Αρχή γνώριζε εξαρχής ότι καθιστούν κύρια χαρακτηριστικά επιτυχούς διοίκησης και αξιοποίησε στο έπακρον προς όφελος του Δήμου και των πολιτών και τα οποία λάμπουν διά της απουσίας τους από το εκλογικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε.

Γιατί, για παράδειγμα, είναι αδιανόητο, αν όχι εξοργιστικό, κάποιος να αναφέρεται σε υψηλά δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, όταν ήταν η δημοτική του ομάδα που τα εκτόξευσε στα ύψη, με αυξήσεις έως και 24%, φορτώνοντας με δυσθεώρητα βάρη νοικοκυριά και επαγγελματίες, κατά την 4ετία 2011 – 2014. Απαξιώνοντας δε, συγχρόνως, πλήρως τον ανταλλακτικό τους χαρακτήρα, μην ενισχύοντας το στόλο οχημάτων ούτε με ένα απορριμματοφόρο, αλλά ούτε έχοντας την πυγμή και το θάρρος για λήψη δραστικών αποφάσεων για την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.

Και αντί, έστω από τη θέση της Αντιπολίτευσης, να διευκολύνει το έργο της Διοίκησης για ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας από τα βάρη που επιβλήθηκαν, δεν σταμάτησε στιγμή να το επιβαρύνει και επιβραδύνει με απανωτά εμπόδια.

Εμπόδια που είτε λησμονεί, είτε εσκεμμένα αποσιωπά. Εμείς, όμως, δεν ξεχνάμε ούτε την απόκρυψη θετικών αποφάσεων για το γενικό συμφέρον, ούτε φυσικά τις αρνητικές του ψήφους σε γενναίες και επιβεβλημένες αποφάσεις, όπως:
  • τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 9% για όλους,
  • τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (ανέργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους και ΑμΕΑ, στην περίπτωση των οποίων, επίσης, αναπροσαρμόστηκε το ποσοστό αναπηρίας από το 80% στο 67%, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων),
  • τη μείωση των τελών για τους κοινόχρηστους χώρους και τον αιγιαλό έως και 45% και
  • την πρόσληψη 38 ατόμων, μόνιμου προσωπικού για τον τομέα της καθαριότητας, μέσω της προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ.

Και τώρα, μοναχικός μαχητής, σαν βγαλμένος από παραμύθι, δεσμεύεται ότι θα αναλάβει προσωπικά την αρμοδιότητα της καθαριότητας, απαξιώνοντας πλήρως τις ικανότητες των στελεχών του και επιδεικνύοντας – σαν να μην έφθανε η έλλειψη φερεγγυότητας, με το χάσμα μεταξύ πρότερων ενεργειών και νυν δεσμεύσεων – έναν πρωτοφανή συγκεντρωτισμό.

Το καλό, όμως, του τόπου προϋποθέτει αρμονική συνεργασία μεταξύ Δημάρχου, Διοίκησης και πολιτών, ανάπτυξη ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης και αξιοποίηση της συλλογικής εμπειρίας και γνώσης, καθιστώντας παρωχημένες, αναποτελεσματικές και αδιέξοδες τις όποιες καθεστωτικές και αυταρχικές αντιλήψεις. Κάτι που προφανώς ο επικεφαλής του «Θερμαϊκός – Σύγχρονος Δήμος» έχει ξεχάσει μέσα στην τελευταία αυτή 4ετία. Αν υποθέσουμε, δηλαδή, ότι το ήξερε εξαρχής. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.