Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να τιμήσει τα εκατομμύρια των εθελοντών παγκοσμίως και επικυρώνοντας την ανυπολόγιστη αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Στο Δήμο Θερμαϊκού οι εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται, επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο σε όλους τους τομείς, επιδεικνύοντας έμπρακτα το φρόνημα και το αίσθημα αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τους δημότες του, οι οποίοι λειτουργούν με γνώμονα τη συλλογική ευημερία.

Η ΕΘΟΠΑΚ, ο ΟΦΚΑΘ, η ΕΘΟΠΑΚ Επανομής, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Επανομής και περιχώρων, τα σωματεία Προσκόπων και η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου αποτελούν συλλόγους, που αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση, πως ο εθελοντισμός αποτελεί στάση ζωής.

Μια στάση ζωής την οποία έχει υιοθετήσει ένας μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που προκύπτουν και στις προσκλήσεις των εθελοντικών δράσεων, στέλνοντας ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο μήνυμα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την ανιδιοτελή αυτή αξία του εθελοντισμού, η Διοίκηση του Δήμου στέκεται σταθερά πλάι σε όσους απλόχερα προσφέρουν στην κοινωνία, παρέχοντας στήριξη, προκειμένου να διευκολύνει το έργο τους. Μια στήριξη η οποία σηματοδοτήθηκε από τη σύσταση της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου, με την ταυτόχρονη ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, που αποτέλεσε μια από τις πρώτες αποφάσεις της, με την έναρξη κιόλας της θητείας της και συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια, με την κάλυψη πάγιων αναγκών των εθελοντικών συλλόγων, όπως την παραχώρηση χώρων για τη στέγαση και ανεμπόδιστη λειτουργία τους, αλλά και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, ανέφερε: «Ο Δήμος μας μπορεί να υπερηφανεύεται για την έντονη κινητοποίηση των εθελοντών του σε όλους τους τομείς. Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται είτε μεμονωμένα, είτε σε συλλόγους και ομάδες, σε πρωτοβουλίες πολιτών, σε δομές κοινωνικής μέριμνας ή μέσω οποιασδήποτε δράσης, στην οποία η ανθρωπιστική τους συνείδηση ανιχνεύει διαύλους έκφρασης. Στην προσφορά τους – μια προσφορά αναντικατάστατη, ενδεικτική ανεξάντλητων αποθεματικών αγάπης και αξιόπιστος δείκτης πολιτισμού – αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα η κοινωνική συνοχή, το κοινωνικό πρόσωπο και η ψυχή, εν γένει, του τόπου τούτου. Από τη μεριά μας, ως Δημοτική Αρχή, ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές μας, στεκόμαστε ακλόνητοι αρωγοί στο έργο τους και τους ευχόμαστε η συλλογική και ανιδιοτελής προσέγγιση να χαρακτηρίζει όλη την πορεία της ζωής τους, προσφέροντας γόνιμο έδαφος για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας προσφοράς».


Τις ευχαριστίες του έστειλε και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Φεστερίδης, προσθέτοντας: «Τεράστια και σε καθημερινή βάση η συνεισφορά των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Θερμαϊκού προς τους πολίτες του, με τη δράση τους να αποκαλύπτεται σε ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων και έχοντας φτάσει στο απόγειό της στην αντιμετώπιση των συνεπειών των τραγικότατων πλημμυρών που έπληξαν τον τόπο μας, δύο χρόνια πριν. Η βοήθειά τους άγγιξε τότε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό, όσο και για το συνολικό τους έργο σε ζητήματα καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας, τους αξίζουν συγχαρητήρια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.