Η αστυνομία στο Παρίσι λέει ότι και 23 αστυνομικοί συμπεριλαμβάνονται στα 133 άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χειρότερων αστικών ταραχών της Γαλλίας των τελευταίων χρόνων.
Η βία διέκοψε την κυκλοφορία και προσβασιμότητα σε αρκετά τμήματα της πρωτεύουσας το Σάββατο - και από τους 412 συλληφθέντες, 378 βρίσκονται υπό κράτηση.


Οι ακτιβιστές ντυμένοι με κίτρινα γιλέκα πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έσπασαν παράθυρα, λεηλάτησαν καταστήματα και βανδαλιστούσαν την Αψίδα του Θριάμβου καθώς χιλιάδες έλαβαν μέρος σε διαμαρτυρία για την αύξηση των φόρων για τρίτο κατά σειρά σαββατοκύριακο.

Νέοι άνδρες  σε ομάδες, μερικοί καρτώντας μεταλλικές ράβδους και άξονες, θεάθηκαν να τρέχουν στους δρόμους.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί επειγόντως συνάντηση για την ασφάλεια με τον πρωθυπουργό του αργότερα σήμερα - και προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για τη βία θα πληρώσουν για τις πράξεις τους.
Παρακολουθήστε: Το Παρίσι ανατίναξε το αστυνομικό αυτοκίνητο σκουπιδιών (Reuters)

Ο κ. Benjamin Griveaux, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι η Γαλλία θα εξετάσει την επιβολή έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή περαιτέρω αναταραχών και παροτρύνει τους ειρηνικούς διαδηλωτές να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ευρώπης 1: "Είναι ξεκάθαρο ότι κάθε Σαββατοκύριακο γίνεται συνάντηση ή τελετουργία για τη βία".




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.