του ακτιβιστή

Το είχαμε προβλέψει και δυστυχώς δικαιωνόμαστε σχετικά γρήγορα. Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με άγρια ανθρωποφαγία και μεθοδευμένα και στοχευμένα "αποκαλυπτικά" ρεπορτάζ.
Και επειδή δεν επιθυμούμε να μπούμε στο γαϊτανάκι της μόνιμης καταγγελίας, όπως κατά κόρον πράττουν κάποιοι που όφειλαν να είναι πιο προσεκτικοί λόγω και της πρότερης ενασχόλησής τους με τα κοινά, από ιδιαίτερα ευαίσθητες και επικίνδυνες καρέκλες, συνιστώντας σύνεση και ψυχραιμία, θα διατυπώσουμε τα like  και unlike μας για αυτή την πρόσφατη προεκλογική περίοδο στον Θερμαϊκό.




Μου αρέσει που αρκετοί υποψήφιοι δήμαρχοι, με παρρησία και υπευθυνότητα, δήλωσαν την υποψηφιότητά τους αρκετά νωρίς και πριν εξασφαλίσουν την συναίνεση των συνεργατών τους, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που θα συμμετάσχουν στο  ψηφοδέλτιό τους.





Δεν μου αρέσει που ορισμένοι άλλοι, ενώ διαρκώς και διακαώς προβάλλεται η υποψηφιότητά τους από συνεργάτες τους, δείχνουν να μην τολμούν να εκτεθούν με την ανακοίνωση της πρόθεσής τους.





Μου αρέσει το ξεκαθάρισμα από μέρους κάποιων υποψηφίων δημάρχων, πως δεν έχουν σχέση με κόμματα και χρίσματα και δηλώνουν πως θα κατεβούν ως πραγματικοί ανεξάρτητοι και μάλιστα θέτουν και ως απαραίτητη προϋπόθεση την μη ένταξη των συνεργατών τους υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε κομματικούς σχηματισμούς την τελευταία οκταετία.




Δεν μου αρέσει ο διαγκωνισμός μεταξύ ορισμένων υποψηφίων δημάρχων προκειμένου να λάβουν το χρίσμα από κόμματα και το αλαλούμ που γίνεται με τις διαδοχικές αναρτήσεις στα social media για να πεισθούν οι ψηφοφόροι.






Επίσης δεν μου αρέσει η προσπάθεια που καταβάλλουν ορισμένοι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι να πείσουν πως είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι αφού είναι γνωστό ότι η υποψηφιότητά τους στηρίχτηκε - αν όχι υποβλήθηκε - από τοπική κομματική οργάνωση.







Μου αρέσει ο έλεγχος και η κριτική, όσο αυστηρή κι αν είναι στην διοίκηση του δήμου, γιατί είναι έλεγχος και κριτική στην τοπική εξουσία και έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών.





Δεν μου αρέσει ο χωρίς επιχειρήματα και με άσχημους χαρακτηρισμούς μονότονος αντιπολιτευτικός λόγος από επαγγελματίες της επικοινωνίας ή της πολιτικής.








Μου αρέσει η προβολή μέσα από δελτία τύπου του έργου της διοίκησης. Η επικοινωνία θεωρώ πως είναι απαραίτητη σε μια ανοιχτή, διάφανη, δημοκρατική κοινότητα. Έτσι γνωρίζει ο κάθε δημότης τα έργα αλλά και τον προγραμματισμό του δήμου του.






Δεν μου αρέσει που για μια πράξη της διοίκησης εκδίδονται τρία δελτία τύπου. Ένα που περιλαμβάνει την πρόταση έργου, δεύτερο που προβάλλει την έγκριση και τρίτο την λειτουργία ή τα εγκαίνιά του.






Μου αρέσει που έχουν την άποψη, διάθεση και ευχέρεια δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να ανεξαρτοποιούνται μετά από τέσσερα χρόνια στήριξης της διοίκησης, όπου και συμμετείχαν από θέσεις ευθύνης.





Δεν μου αρέσει που, κάποιοι από αυτούς, μας περνάνε για μαμελούκους, όταν αναφέρουν με προβαλλόμενα άρθρα τους πως έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να αντιληφθούν πως βρισκόταν σε λάθος καράβι με λάθος καπετάνιο.







Μου αρέσει που γίνεται μια μόνιμη έντονη κριτική (πολλές φορές με αναπόδειχτες αιχμές) για τη σύμβαση των LED και για το ύψος του κόστους της. Είναι θεμιτή πιστεύω οποιαδήποτε κριτική για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία και ελέγχει πράξεις ή παραλείψεις της διοίκησης.





Δεν μου αρέσει που οι περισσότεροι, από όσους ασκούν την κριτική αυτή, δεν βρίσκουν την ευκαιρία να παραδεχθούν πως έχει αλλάξει προς το πολύ καλύτερο ο φωτισμός, σε όσες περιοχές του Δήμου έχουν γίνει οι αντικαταστάσεις των φωτιστικών σωμάτων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.