Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού, άριστα συνεργαζόμενο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βρίσκεται από τα ξημερώματα σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα χιονόπτωσης και παγετού.

Για πρώτη δε, φορά, με σκοπό να προληφθούν πιθανά προβλήματα στις μετακινήσεις και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες η ρίψη αλατιού, στους κεντρικούς οδικούς άξονες Ε 27 και Ε 28 προς Ν. Μηχανιώνα και Επανομή, καθώς και στο δρόμο Πλαγιαρίου – Ν. Μηχανιώνας.

Συγχρόνως, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να είναι προετοιμασμένες για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Ενέργειες, που περιλαμβάνουν τη μίσθωση μηχανημάτων έργου, τα οποία μαζί με τα υφιστάμενα δημοτικά μηχανήματα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, αλλά και την προμήθεια, ήδη από τις αρχές του Δεκέμβρη, ικανών ποσοτήτων ακατέργαστου αποχιονιστικού αλατιού, για να καλυφθούν επαρκώς οι ανάγκες του τόπου.

Το προμηθευόμενο αλάτι, συνολικής ποσότητας 95 τόνων, διαμοιράστηκε αναλογικά στους τρεις (3) όρχους του Δήμου Θερμαϊκού (Περαία, Ν. Μηχανιώνα, Επανομή), με τις δύο πιο απομακρυσμένες Κοινότητες του Μεσημερίου και του Αγγελοχωρίου να τροφοδοτούνται με 15 τόνους η κάθε μία, ενώ εδώ και μέρες ξεκίνησε η διανομή σάκων αλατιού σε κομβικά σημεία του Δήμου, όπως Τράπεζες, ΚΑΠΗ, Σχολεία, Αστυνομία κ.τ.λ.

Οι πολίτες για να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Φεστερίδη, στο τηλέφωνο: 6975 107.233.


Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων, που έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. ( http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=357) .


Η εθελοντική ομάδα του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. είναι σε πλήρη ετοιμότητα στον Δήμος Θερμαϊκού - Municipality of Thermaikos με την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων για τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Έπειτα από το κάλεσμα του Αντιδημάρχου κ.Φεστερίδη Γιώργου η ομαδα βρίσκετε σε επιφυλακή .!!!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.