Κλειστός ο ΧΥΤΑ Αιγείρας μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων, με δικηγόρους τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Μαρία Νικολοπούλου.

Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου, μετά από ακροαματική διαδικασία που έγινε την περασμένη Τρίτη, δέχθηκε χθες την αίτηση προσωρινής διαταγής των κατοίκων και διέταξε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του καρκινογόνου και εγκληματικά ρυπογόνου ΧΥΤΑ Αιγείρας, που λειτουργούσε χωρίς άδεια, δηλητηριάζοντας τον υδροφόρο  ορίζοντα, το περιβάλλον και τον πληθυσμό.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε: «Η προσωρινή διαταγή κλεισίματος του ΧΥΤΑ Αιγείρας αποτελεί δικαίωση των  κατοίκων, που αγωνίζονται εδώ και 10 χρόνια για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους. Αποτελεί ταυτοχρόνως δικαίωση συνολικά των ανθρώπων που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος,  της ανθρώπινης ζωής και υγείας απέναντι στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη διαχείριση απορριμμάτων. Ευχαριστώ τους κατοίκους για την εμπιστοσύνη τους και τη συνάδελφό μου Μαρία Νικολοπούλου για την άριστη συνεργασία»

Η εκδίκαση της κυρίως αίτησης ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 11 πμ στο   Πρωτοδικείο Αιγίου.

Βίντεο-ρεπορτάζ του https://freedomtv.gr/video.php?v=512 από την εκδίκαση της υπόθεσης.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.