Η προσπάθεια για τη διάνοιξη του οδικού δικτύου, μετά την πυκνή νυχτερινή χιονόπτωση, που απέκλεισε πολλές περιοχές, ειδικά ορεινές, του Δήμου Θερμαϊκού συνεχίζεται αμείωτη.
Ήδη 20 μισθωμένα διαβολάκια (JCB) εργάζονται για τον καθαρισμό των δρόμων.
Έχει ανοίξει ο κεντρικός δρόμος Περαία Μηχανιώνας και τώρα εργάζονται για τον καθαρισμό των κάθετων οδών και του δικτύου στην Άνω Περαία, στους Ν. Επιβάτες, στην Αγία Τριάδα και στη Μηχανιώνα.
Με 4χ4 αυτοκίνητα καλύφθηκαν ανάγκες συμπολιτών μας σε φάρμακα (ημερήσια χορήγηση ινσουλίνης σε διαβητικούς) όπως και μετακίνησε νεφροπαθών προς τα κέντα αιμοκάθαρσης.
Εκτός από τις δυνάμεις του δήμου Θερμαϊκού και τέσσερις εθελοντικές ομάδες βρίσκονται επί ποδός και παρέχουν τη συνδρομή τους σε συνδημότες μας που χρειάζονται βοήθεια. (ΕΘΟΠΑΚ, ΕΘΟΠΑΚΕ, ΟΦΚΑΘ και Κυνηγητικός Σύλλογος Επανομής).
Να σημειωθεί πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν λεωφορεία του ΟΑΣΘ και στην ιστοσελίδα του ο Οργανισμός δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με τις προθέσεις επαναλειτουργίας του.
Τα αυτοκίνητα κινούνται αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επιβάλλεται η τοποθέτηση αλυσίδων ή χιονολάστιχων σε απομακρυσμένες αλλά και σε ορισμένες κεντρικές περιοχές που δεν έχουν ακόμα καθαριστεί.

Μέχρι πριν λίγο είχαμε ασθενή χιονόπτωση ενώ οι προβλέψεις δεν αποκλείουν και νέα ισχυρή.



Από τον ΟΦΚΑΘ


Η προσπάθεια συνεχίζεται 5/1/2018..και θα συνεχίζεται για όλη την διάρκεια τις ημέρας στον Δήμο Θερμαϊκού άλλα και στην ευρύτερη περιοχή τις ανατολικής Θεσσαλονίκης η ομάδα είναι σε ετοιμότητα από νωρίς το πρωί.!! Όποιος συμπολίτης μας έχει πρόβλημα ας καλέσει στα τηλέφωνα ...2392039443 και 6936806227 Έχουμε διαθέσιμα 2 τζιπ 4χ4 και 10 εθελοντές διασώστες!












* Οι φωτο είναι από την "αλπική" Αγία Τριάδα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

5 comments:

  1. Αλάτι μπορεί να βρει κανείς κάπου; Υπάρχουν θέσεις που μπορούν οι δημότες να προμηθευθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και Χρονια Πολλά ... Είναι ντροπή να πληρώνουμε τόσο ακριβά δημοτικά τέλη και για δεύτερη μέρα να μην έχει περάσει κανείς να ρίξει μια φτυαριά αλάτι, με συνέπεια σήμερα ο δρόμος να τελείως απροσπελαστος.... Μιλάμε για την Εθνικής Συμφιλίωσης ψηλά ... Ντροπή σας Μαυρογιαλούροι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο χθές χθες τηλεφωνώ για να πέσει λίγο αλάτι στην Ε.Συμφιλίωσης ... Δεν χωράει το αυτοκίνητο είναι η απάντηση ... Για να κουβαλήσει μπετονάκια με πετρέλαιο και τσουβάλια με ξύλα σε τοπική σύμβουλο πως χώρεσε το αυτοκίνητο του δήμου ? Έλεος ρε Μαυρογιαλούροι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρεζίλι έγινε πάλι σήμερα ο Δήμος Θερμαϊκού από όλα τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Η Μηχανιώνα και η Αγία Τριάδα έγιναν σημεία αναφοράς αποκλεισμού απο το χιόνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σςςςςςςςςςςςςςς! Ο φεστερίδης κοιμάται. Η γελοία κατάσταση στους δρόμους συνεχίζεται. Λίγο αλάτι ρεεεεεεεεε....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.