Αριστερά το κτίριο Διοίκησης, δεξιά ο Ξενώνας.
Πιστεύουμε ότι αρκετοί από τους αναγνώστες μας, που δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τη φιλοξενία ή  τις παροχές του ΚΑΠΠΑ 2000 (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού) να μην έχουν αντιληφθεί ή και συνειδητοποιήσει, το τεράστιο και σημαντικό οικοδόμημα Αθλητισμού και Πολιτισμού που έχουμε στο Δήμο Θερμαϊκού. Και πολύ περισσότερο να τους είναι άγνωστο ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.
Ας φροντίσουμε λοιπόν να ξεκινήσουμε το αφιέρωμά μας, με μια μικρή ιστορική αναδρομή:
 


ΙΔΡΥΣΗ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ


Το ΚΑΠΠΑ 2000 συστάθηκε από το "Ελλάδα 2004", ένα πρόγραμμα που συνδεόταν με την Ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας και φιλοδοξούσε να καταστεί ισότιμο με το κύριο πρόγραμμα της Ολυμπιάδας, το "ΑΘΗΝΑ 2004". Ως στόχους είχε τη μεταφορά πόρων στην περιφέρεια, δημιουργία έργων που να αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής κ.α. (βλέπε κι εδώ).
Το ΚΑΠΠΑ 2000 εντάχθηκε στο Ελλάδα 2004 με στόχο να λειτουργήσει ως προπονητήριο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) ενόψη των Ολυμπιακών της Αθήνας και των Special Olympics.
Ο αρχικός του προϋπολογισμός ανερχόταν σε 8,5 δισεκατομμύρια δρχ, από το σύνολο των 432 δις του συνολικού προγράμματος (1,27 δις ευρώ). Χρηματοδότηση βέβαια που έχει διακοπεί από χρόνια, με συνέπεια την μη ολοκλήρωση του project.
Ο τότε Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αντώνης Μαντζάρης, αξιοποίησε την ευκαιρία που δινόταν στον τόπο, κατοχύρωσε συνεργασία με τον εμπνευστή και πρωτεργάτη (δεξί χέρι τότε του υπουργού Πολιτισμού κ. Βαγγέλη Βενιζέλου) κ. Αγγελούδη, και παραχώρησε, αφού συνέταξε προηγουμένως τοπικό ρυμοτομικό, συνολικά 55 στρέμματα από δημοτική έκταση του Δήμου, για τον σκοπό ίδρυσης του ΚΑΠΠΑ (25 αρχικά και άλλα 30 στη συνέχεια) στη θέση τσαΐρια, όπου και οικοδομήθηκε.


ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ


Επισκεπτόμενοι το κτιριακό συγκρότημα, περιηγηθήκαμε στους χώρους του, που καταγράφουμε και σας παρουσιάζουμε.
Το ΚΑΠΠΑ 2000 περιλαμβάνει:


 1. Κολυμβητήριο (πισίνα) (1820 τμ): Λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας ανάγκες των ΑμΕΑ αλλά και παιδιών και κατοίκων των δύο γειτονικών Δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης.
 2. Κλειστό Γυμναστήριο (1607 τμ) όπου προπονούνται αλλά και αγωνίζονται αθλητικές ομάδες (μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ κλπ). Σε λειτουργία από το 2005.
 3. Αμφιθέατρο (780 τμ). Λειτουργεί από το 2008. Είναι ίσως η μεγαλύτερη και σίγουρα η καλύτερη και ωραιότερη αίθουσα εκδηλώσεων στον Θερμαϊκό και μάλλον σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη.
 4. Εστιατόριο (252 τμ). Είναι τελειωμένο και αναμένεται πλειοδοτικός διαγωνισμός ώστε να ενοικιαστεί σε ιδιώτη και να ξεκινήσει τη λειτουργία του.
 5. Το εστιατόριο
 6. Ξενώνας 28 δωματίων (612 τμ) που βρίσκεται στην τελευταία φάση κατασκευής του. Απαιτούνται περ. 500.000 ευρώ για την αποπεράτωση και αξιοποίησή τους.
 7. Νεώσοικος (175 τμ) Ένας υπερυψωμένος (αναφορικά με την γειτνιάζουσα πισίνα) χώρος όπυ προβλέπεται να φιλοξενήσει όργανα γυμναστικής και να λειτουργήσει ως Αίθουσα Γυμναστηρίου και Μηχανημάτων Άσκησης. Χρειάζεται να διατεθούν τα μηχανήματα και οι αναγκαίες συσκευές Άθλησης.
 8. Μαρίνα, κατάλληλη για ελλιμενισμό σκαφών. Έχει διανοιχθεί το κανάλι (βάθους 5 μέτρων και έχουν οριοθετηθεί οι θέσεις) αλλά υπολείπεται η διάνοιξη εξόδου για την πλήρη επικοινωνία  με την θαλάσσια περιοχή. Απαιτείται δε η διάνοιξη μιας παράπλευρης μικρής οδού που θα επιτρέπει την οδική προσέγγιση των σκαφών για καθέλκυση και ανέλκυση, κόστους περ. 40.000 ευρώ. Έργα που μπορούν άμεσα να επιφέρουν έσοδα στον Οργανισμό.
Η μαρίνα


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ - ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

Το ΚΑΠΠΑ 2000 είναι μια ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) με περίπου 50 μέλη. Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των Συλλόγων Αναπήρων Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων και από ένα μέλος ορίζεται από τους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης.
Ο Πρόεδρος δεν ορίζεται από τους Δήμους αλλά από την Γενική Συνέλευση των μελών.
Ο νεοδιορισθείς Πρόεδρός του, πρώην Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αντώνης Μαντζάρης, έμπειρος γνώστης τόσο της περιοχής όσο και της δύσκολης κατάστασης που παρέλαβε, μας έδωσε την εντύπωση πως σχεδιάζει ρεαλιστικά το αύριο πατώντας στέρεα στο σήμερα
Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα , τον βραχνά της έλλειψης χρηματοδότησης και την αδιαφορία του Δήμου Θερμαϊκού - που μάλλον μπλοκάρει παρά συνδράμει στη λειτουργία του ΚΑΠΠΑ - προγραμματίζει δράσεις με στόχο τόσο την ανάδειξη του "στολιδιού του Θερμαϊκού", την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και των κατοίκων της περιοχής, όσο και τη διεκδίκηση κονδυλίων που θα επιτρέψουν στο ΚΑΠΠΑ να καταστεί αυτάρκες και αυτοχρηματοδοτούμενο.

Έτσι ο κ. Μαντζάρης, επιδιώκει την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης, για την ανάπτυξη προγραμμάτων όλων των ηλικιών σε δημότες τους (κολύμβηση, aqua aerobic, υδροθεραπευτική γυμναστική, φυσιοθεραπεία κλπ)
Αναγνωρίζοντας πως η  προσβασιμότητα στις εγκαταστάσεις αποτελεί αρνητικό παράγοντα, προσβλέπει στη δρομολόγηση λεωφορειακής αστικής γραμμής. (Το πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να αμβλυνθεί αν ο Δήμος παρείχε καθορισμένα τακτικά δρομολόγια με τα δικά του μεταφορικά μέσα).
Ζητά να εκχωρηθεί ξενοδοχειακός εξοπλισμός από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις (που μένουν αναξιοποίητες στα ολυμπιακά ακίνητα).
Εξετάζει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 30 στρεμμάτων που διαθέτει. Μια επένδυση που θα μπορούσε να καλύψει το κόστος που απαιτείται για πετρέλαιο (θέρμανση κολυμβητηρίου).
Οργανώνει (μελετώντας την κατάλληλη και αναγκαία προεργασία) κινηματογραφικές βραδιές καλύπτοντας μια ανάγκη πολιτισμού για τους δημότες της περιοχής.

ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Βεβαιώνουμε (αντίθετα με τις "φιλότιμες" διαδόσεις περί του αντιθέτου) ότι η θέση του Προέδρου του ΚΑΠΠΑ είναι άμισθη. Έχουμε δε την αίσθηση πως αποτελεί μια αναγνώριση της προσφοράς και των ικανοτήτων του κ. Μαντζάρη.
Εντύπωση  μας προκάλεσε η πληροφορία πως η κ. Γιαννακίδου, Διευθύντρια του ΚΑΠΠΑ και δημοτική σύμβουλος Θέρμης - πρώην πρωταθλήτρια στο στίβο - το μόνο έμμισθο διοικητικό στέλεχος, δεν έχει λάβει κόκκο αποζημίωσης από της ανάληψης των καθηκόντων της.
Έντονο οικονομικό δράμα όμως βιώνουν οι 11 εργαζόμενοι του κέντρου (5 γυμναστές, 2 συντηρητές, 2 διοικητικού υπάλληλοι και 2 καθαρίστριες), οι οποίοι έχουν να λάβουν αποδοχές από τον Μάϊο. Και εντούτοις διατηρούν σε άριστη κατάσταση λειτουργίας τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες του.

Όποια έσοδα υπάρχουν διατίθενται για τα έξοδα του πετρελαίου.
Το συνολικό κόστος λειτουργίας ανέρχεται σε 250.000 ευρώ το χρόνο με το 1/5 αυτού (50.000 περ.) να αποτελεί τη δαπάνη για πετρέλαια.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι το ΚΑΠΠΑ 2000 είναι ένας ανεξάρτητος και αυτοτελής Οργανισμός καθώς τα όργανα Διοίκησης   και ο Πρόεδρός του ορίζονται από τη Γενική Συνέλευση.
Ίσως  αυτό να είναι η αιτία ή  η δικαιολογία για την παραμέληση αυτού του ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που εδρεύει στο Δήμο Θερμαϊκού από την Δημοτική αρχή.
Πάντως ο Δήμος, χωρίς να λάβει άδεια αποθέτει
σε χώρο του ΚΑΠΠΑ και επεξεργάζεται (;) τα ξερόκλαδα
όλου του Δήμου, μεταβάλλοντας τον τόπο σε σκουπιδότοπο!!
Θεωρούμε πως ο Δήμος έχει υποχρέωση να συνδράμει και ίσως να μπει μπροστάρης για να βγει από τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και να ορθοποδήσει αυτό το "κόσμημα" που μόνο οφέλη για τους δημότες του έχει να προσφέρει. 
Και επίσης να συνεργαστεί με το ΔΣ του Οργανισμού ώστε να διεκδικηθούν από την Κεντρική εξουσία τα απαραίτητα κονδύλια για την περάτωση των εγκαταστάσεών του.
Περάτωση που αυτόματα θα οδηγήσει στην αυτάρκεια και περαιτέρω ανάπτυξη, τόσο του ίδιου όσο και του τόπου.

Ακτιβιστής

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

12 comments:

 1. η μοναδικη ικανοτητα του κ ματζαρη ηταν να κανει ενα προσωπικο μαγαζι δωριζοντας 45-50-55στρεμματα απο την περιουσια των δημοτων για να δημιουργηθει ενας ανεξαρτητος
  μυστικοπαθης οργανισμος.
  ισοβια μελη ισοβια γενικη συνελευση .
  μπορειτε να μας πειτε τα ονοματα των μελων του Κ.Α.Π.Π.Α?
  στην κατασταση στην οποια βρισκεστε φταιτε εσεις οι ιδιοι γιατι τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους κολους.
  ο τιτλος Κ.Α.Π.Π.Α ΠΑΣΟΚ ΣΑς ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
  Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να επιστρεψετε ολη την εγκατασταση η οποια ανηκει στους δημοτες του θερμαικου.
  Η ικανοτητα σας κ ματζαρη θα φαινοταν εαν ολη αυτη την εγκατασταση την εκανε ενας οργανισμος του δημου και οχι ενα ξενο σωμα στο οποιο δωρισατε την περιουσια των δημοτων και τωρα τους ζητατε και χρηματα για να το συντηρισουν .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρία Γεωργιάδου-Ιατροπούλου8 Σεπτεμβρίου 2011 - 9:15 μ.μ.

  Προφανώς ο ανώνυμος σχολιαστής να ξεχνάει ή να μη γνώριζει την επιτυχημένη θητεία του κ.Ματζάρη ως δημάρχου και των έργων που χάρισε στο δήμο όπως 2 κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα 5*5, τεννις ,σχολεία και η ολοκλήπωση διαδικασιών, για να αρχίσει να κτιζεται το πολιτιστικό κένρο και πλήθος άλλων έργων.
  Σίγουρα δεν γνωρίζει ότι δε χρειαζόταν τη συγκεκριμένη θέση,για να καταξιωθεί,είναι ηδη καταξιωμένος.
  Μερικοί δε θέλουν να το ακούν, πόσο μάλλον να το πιστεύουν.

  Εγινε πρόεδρος του Κ.Α.Π.Π.Α κατ'απαίτηση όλου του Διοικητικού συμβουλίου και όλων τωνεργαζομένων του κέντρου.

  Τα 11 μέλη του Διοικητικού συμβουλίου είναι εκπρόσωποι των συλλόγων Αμεα και εκπρόσωποι των δήμων Θερμαικού και Θέρμης ο ανώνυμος σχολιαστής μπορεί να έρθει να τα γνωρίσει, καθώς και να γνωρίσει τουσ 9.500μ στεγασμένους χώρους που αποτελούν το μεγαλύτερο παραολυμπιακό κέντρο όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βάλκανίων.
  Για να γνωρίζει λοιπόν,ο ανώνυμος αναγνώστης, ενα τέτοιο έργο χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαική ΄Ενωση κατα 75% και κατα 25% από εθνικούς πόρους και χρήματα του ΟΠΑΠ δε μπορούσε να γίνει από το Δήμο,αλλά για το Δήμο.
  Είναι ένα εργο που ανήκει στους δημότες.Οσοι θέλουν λοιπόν να είναι στο πλάι των δημοτών και των Αμεα επίσης αν μη τι αλλο θα πρέπει να δείχνουν την αλληλεγγύη τους και την εμπρακτη βοήθεια σε τέτιου είδους έργα.
  Είμαστε λίγοι και δεν επιτρέπεται να επιτιθέμεθα σε τέτοιου είδους έργα,αλλά να βοηθάμε.
  Σε όποιο άλλο μέρος του κόσμου γινόταν κάτι τέτοιο,όλοι οι δημότες θα προσέτρεχαν να το κρατήσουν ζωντανό,γιατί είναι το διαμάντι της περιοχής.
  ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗ!ΝΤΡΟΠΗ!
  Ενας τέτοιος ευαίσθητος φορέας είναι πέρα απο κάθε εμπάθεια και η πιο μεγάλη κατάντια να κρύβεται πίσω απο την ανωνυμία.
  Θα καλούσαμε τον ανώνυμο αναγνώστη και σχολιαστή, αν έχει θάρρος πραγματικό να έρθει να παλέψει μαζίμας και μαζί με όλους τους Δημότες ,για να μη κλείσει ένα τέτοιο κέντρο που τιμά το δήμο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ9 Σεπτεμβρίου 2011 - 12:36 π.μ.

  Δημοκρατια με ισοβιο προεδρο και με διορισμενη την πλειοψηφια του δσ,,,,σε συλλογο ειναιδημοκρατια?,,Υπαρχει και το μουσειο αθλητισμου στο καυτατζογλιο(και εκει το ιδιο ονομα)φεουδα του μπενυ,,,μια ζωη μερικοι κανουν μνημοσυνα με κολυβα αλλων,,,αυτη ειναι η αξια τους,,,μαριονετες..........κομματοσκυλα που δαγκωνουν για ενα ξεροκοματο.βεβαια φετος το καππα παρουσιασε πολυ καλυτερο εργο απο το ανυπαρκτο πολιτιστικο κεντρο του δημου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαρία Γεωργιάδου Ιατροπούλου10 Σεπτεμβρίου 2011 - 8:36 μ.μ.

  τοπροηγούμενο σχόλιο απάντηση στο αντίστοιχο του κ ΚΑΡΙΏΤΗ ειναι της Μαρίας Γεωργιάδου Ιατροπούλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΠΠΑ.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΠΑ
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ
  Ας μου επιτραπεί να απαντήσω ως άμεσα θιγόμενος σε δημοσιεύματα που γράφτηκαν, το ένα στο φύλλο 10 του έντυπου «ΠΕΡΑΙΑ» (Σεπτέμβριος 2007) και το άλλο στο έντυπο ΝΕΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ (Σεπτέμβριος 2007)
  Η απάντησή μου θα καλύπτει και τα δύο δημοσιεύματα ανεξάρτητα τι γράφτηκε στο κάθε ένα ξεχωριστά και αυτό γιατί διαπιστώθηκε πως ό,τι γράφτηκε ήταν μεταφορά ψευδών πληροφοριών από την σημερινή Διοίκηση του Δήμου.
  Αναφέρθηκε στο δημοσίευμα ότι
  1) Ο τέως Υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε το ΚΑΠΠΑ 2000 «για να βολέψει κάποιους συνεργάτες του.»
  Απάντηση
  Το έργο εντάχθηκε στο ΕΛΛΑΔΑ 2004 μετά από συντονισμένες ενέργειές του Δήμου Θερμαϊκού, όλων των συλλόγων ατόμων με ειδικές ικανότητες, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας. Φορέας μάλιστα υλοποίησης του έργου είναι η Νομαρχία και όχι φυσικά ο Ε. Βενιζέλος.
  2) Ο Αντώνης Ματζάρης δώρισε στο ΚΑΠΠΑ έκταση 85 στρεμμάτων.
  Απάντηση
  Ο Αντώνης Ματζάρης δεν μπορούσε να δώσει καμιά έκταση στο ΚΑΠΠΑ 2000 αφού δεν είχε τη νομική δυνατότητα. Την έκταση των 50 στρεμμάτων έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαικού στο ΚΑΠΠΑ μόνο προς ΧΡΗΣΗ με τις αποφάσεις 41/2001 και 88 / 2001
  3) Ο Δήμος Θερμαϊκού υπέγραψε μια σύμβαση με το ΚΑΠΠΑ και του δίνει ετησίως 200000 € για λειτουργικά έξοδα.
  Απάντηση
  Σε καμιά απόφαση του ο Δήμος δεν ανέλαβε την υποχρέωση να επιχορηγεί το ΚΑΠΠΑ με 200000 €. Το σωστό είναι ότι ο Δήμος δεσμεύτηκε με την ….απόφασή του να δίνει έως 40000 € το πολύ κυρίως σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος γιατί η αίτηση ηλεκτροδότησης έγινε από το Δήμο ΕΠΕΙΔΗ ο Δήμος έχει την ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ της έκτασης των 50 στρεμμάτων που βρίσκεται το ΚΑΠΠΑ.
  4) Στα γήπεδα του ΚΑΠΠΑ θα έχουν την δυνατότητα να αθλούνται τα Σωματεία της περιοχής ΔΩΡΕΑΝ.
  Απάντηση
  Σε καμία απόφαση του ο Δήμος δεν είπε ότι οι κάτοικοι και τα ΣΩΜΑΤΕΊΑ του Δήμου θα αθλούνται ΔΩΡΕΑΝ.
  ΔΩΡΕΑΝ αθλούνται μόνο τα άτομα με ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ πράγμα για το οποίο πρέπει να συμφωνούμε όλοι μας.
  5) Ο Δήμος εξαιτίας του Ματζάρη πιάστηκε κορόιδο στο θέμα της συνδιοίκησης με το ΚΑΠΠΑ.
  Απάντηση
  Ο Δήμος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο με πέντε μέλη γιατί πέραν των 3 συμβούλων παραβρίσκονται σαυτό ο κ Α. Ματζάρης και ο κ Χρ Κόντος κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού πράγμα που δίνει στο Δήμο ένα σαφές πλεονέκτημα στα διοικητικά του ΚΑΠΠΑ.
  Αν κάτι νοσεί δεν είναι ούτε ο Δήμος ούτε το ΚΑΠΠΑ αλλά η ευαισθησία ωρισμένων απέναντι σαυτή τη μεγάλη οικογένεια των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Αυτή η έλλειψη ευαισθησίας τους κάνει να συκοφαντούν το ΚΑΠΠΑ και τους ανθρώπους που το υπηρετούν ΑΜΙΣΘΙ με απώτερο σκοπό να το κλείσουν.
  Ένα έργο μοναδικό στην Ελλάδα προσπαθούν κάποιοι κυρίως από το Δήμο να το λοιδορήσουν και να το συκοφαντήσουν.
  Ας σημειωθεί ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΑΠΠΑ ήταν μεχρι πρότινος ο γνωστός γιατρός της Θεσσαλονίκης κ Ν Μακραντωνάκης στέλεχος της Ν.Δ, Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος του κ. Β. Παπαγεωργόπουλου.
  Τώρα είμαι εγώ και νιώθω περήφανος που προσφέρω.
  Αντώνης Μάτζάρης
  υ.γ 1
  ο κ ανώνυμος είναι γνωστός.
  υ.γ 2 Ο φίλος μου ο Καριώτης πάντα εύκολος στις επικρίσεις του.Άραγε κάποτε θα κάνει αυτοκριτική;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ11 Σεπτεμβρίου 2011 - 5:31 μ.μ.

  ΑΝΤΩΝΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΛΗ,,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΕΚΡΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ,,,,,ΛΟΙΠΟΝ.ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ? ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ?? ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ,,,ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΟΥ ΠΑΧΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γιώργο

  είναι γεγονός ότι το χιούμορ σώζει (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αλλά αφού μάλλον δεν έχεις διάθεση να κάνεις αυτοκριτική λόγω πάχους (όπως διατείνεσαι) θα σε παρακαλούσα να πληροφορήσεις τους αναγνώστες του Ακτιβιστή:
  Η τοποθέτησή σου από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΔΣ της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού συνιστά αποτέλεσμα συμφωνίας και (προ)συνεννόησης, έμπρακτη αναγνώριση της βοήθειας την οποία κατά καιρούς της παρείχες ή συνεργασία λόγω των επιτυχημένων εκδρομικών προσπαθειών σου προς την Τουρκία ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ11 Σεπτεμβρίου 2011 - 9:37 μ.μ.

  θα φυγουμε απο το θεμα,,,,,Αλλα αφου ρωτας θα σου απαντησω ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ,(αρχη μου).Πριν 2 βδομαδες δεχθηκα ενα τηλεφωνημα απο τον κυριο Αλεξανδρη,,,που μου ζητησε να ειμαι ενα απο τα μελη του 11μελλους συμβουλιου της τουριστικης επιχειρησης,,,που μετεχουν 3 εκπροσωποιτου σωματειου καταστηματαρχων ενος η δυο απο αντιπολιτευση,,2 πολιτων,κλπ,,,Με κριτιριο οπως μου ειπε την μακροχρονη προσφορα μου στα πολιτιστικα του τοπου μου και της χωραςμου,,τη προσφατη αναγνωριση μου και την διακριση μου απο τον οικουμενικο ελληνισμο,απο την μακοχρονη θετικη προσφορα μου στα πολιτιστικα της θεσσαλονικης,,,τον ευχαριστησα και ειπα οτι θα του απαντησω,,,Πηρα την γνωμη των φιλων μου,της παραταξης που με εξελεξε,,και ανθρωπων που ειναι στο προσκηνιο της πολιτικης του θερμαικου..Η γνωμη τους ηταν οτι θα ειμαι χρησιμος για τον δημο,,εστω και σαν ενα απο τα 11 μελη...ευτυχως που δεν εχει καποια αμοιβη,,αλλοιως δεν ξερω και γω τι θα ακουγα.ΕΙΠΑ ΤΟ ΝΑΙ ,,και μαλιστα θελω να προσφερω στον τοπο μου,,μιας και ολο τον κοσμο εχω γυρισει και ειμαι γεματος με εικονες,,,και με επιχειρησεις με τεραστιους τζιρους ειχα παρε δωσε,,,και εκατονταδες προτασεις εχω στις αποθηκες του μυαλου μου.ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΙΑ,,,ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΟΥ. οπως και του ειπα οτι θα προσπαθησω να διεκδικω το αξιωμα του συμπαραστατη του δημοτη. Ο Κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ και παλαιωτερα με πρωτεινε ν αναλαβω το πολιτιστικο κεντρο ,στην προηγουμενη τετραετια του,,και μαλιστα με μισθο,,,και αρνηθηκα αν και τα χρηματα ειχα μεγαλη αναγκη,,,και ηθελα να προσφερω,,.Νομιζω Χρηστο η συμμετοχη μου αυτη ειναι μια ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ προταση,,,και με την τρελλα μου να ειμαι παρων στην πορεια του τοπου μου ,συμμετεχω...και ειμαι υπολογος και υπευθηνος για τις θεσεις μου,,,ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΓΡΑΠΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ,,που ειναι προτασεις και μιας ομαδας πολιτων που αποφασιζουμε μαζι.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ,,Ισως αν με γνωριζες καλυτερα θα καταλαβαινες την φιλοσοφια μου και τις προθεσεις μου.Ελπιζω και συ να συμμετεχεις σε μια προταση για τουρνουα σκακι..οπως συμμετειχες με τον κυριο Τατιανο,,χωρις βεβαια να σε κατηγορησει κανεις οτι σε χρησιμοποιησαν ως γραναζι για την προβολη του Αλεξανδρη.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΝΤΩ ΑΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΕΣΟΨΥΧΑ ΜΟΥ...ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ..και προσοχη δεν ειμαι πολιτικος,,,ενας απλος πολιτης ειμαι που εχω ψωρα με την προσφορα στον τοπο μου,,,παντα ΑΙΡΕΤΟΣ,( Στις πρωτες θεσςις,,εκφραζωντας καιτις αποψεις αυτων που με στηριζουν..ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΑΝΑΡΙΧΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΠΙΣΤΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,,,,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,,,ΤΟ ΓΡΑΦΩ.ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΕ ΜΕ ΙΔΙΟΡΥΘΜΟ,,ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ,,,,ΣΚΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Είναι τουλάχιστον δειλία το να κρύβεται κανείς πίσω από την ανωνυμία...και οι δειλοί δεν ξέρω τι νόημα έχει να ανακατεύονται στα κοινά αφού δεν έχουν σκοπό να προσφέρουν παρά να ανακατώσουν. Ας δώσουν πρώτα ένα κομμάτι από τον εαυτό τους΄δίχως αντάλλαγμα κι έπειτα ας μπουν και στην κουβέντα. Είναι εύκολο να κριτικάρεις τους άλλους από την κρυψώνα σου και δύσκολο να προσφέρεις στο σύνολο...αν θυμάμαι καλά, οι αρχαίοι μας πρόγονοι αυτούς τους ονόμαζαν ιδιώτες...από όπου εξελίχτηκε το αγγλικό idiot.
  Όσο για το ΚΑΠΠΑ μακάρι να είχαμε και άλλες τέτοιες εγκαταστάσεις και ας λειτουργούσαν με το ίδιο καθεστώς που δεν βλέπω να έχει δηλαδή και κάτι μεμπτό...το παρακολουθώ αρκετό καιρό και το μόνο που μπορώ να πω σχετικά είναι ΝΤΡΟΠΗ σε όσους το εγκατέλειψαν και δεν φρόντισαν για την αποπεράτωσή του. Είθε να παραχωρήσει και η τωρινή διοίκηση του δήμου όσες εκτάσεις είναι απαραίτητες για ανάλογα έργα για να αναπτυχθεί η περιοχή μας όπως τις αξίζει και να βρεθούν άτομα που να δεχτούν να εργαστούν γι' αυτό όσο εργάστηκε και ο κύριος Ματζάρης και ακόμα εργάζεται και αγωνίζεται αντί να ιδιωτεύει κάπου ΑΝΩΝΥΜΑ και να κριτικάρει τους άλλους.
  Όσο για το σχόλιο του Γιώργου Καριώτη ...επειδή γίνετε προσπάθεια από αρκετούς ενεργούς πολίτες για την "άνθηση" θα έλεγα του τόπου (τι να κάνουμε τον αγαπάμε και δεν μπορούμε να τον βλέπουμε να μαραζώνει...)και θα παρουσιαστεί λίαν συντόμως, ας μην προτρέξω και σας παρακινήσω να ξανασχολιάσετε βιαστικά και ανώνυμα....θα κάνετε υπομονή (καταλαβαίνω ότι σας είναι δύσκολο) για να σχολιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις. Ελπίζω να έχετε να προσθέστε και εσείς ένα λιθαράκι σ' αυτόν τον ταλαιπωρημένο τόπο ...γιατί η ανώνυμη κριτική σας γίνεται σκόνη και την παίρνει ο άνεμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χρήστο θα ήθελα να κάνω δύο τοποθετήσεις στα παραπάνω γραφόμενα.
  1.τον κ.Ματζάρη τον τιμώ και σαν πολιτικό πρόσωπο (πρώην Δήμαρχος)αλλά και σαν άνθρωπο.Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες διότι όσοι ζούνε εδω γνωρίζουν το εργο Ματζάρη απλά θέλω μονο να ρωτήσω προς τι αυτή η επίθεση για το ΚΑΠΠΑ;που αποσκοπεί στον Ματζάρη ή στον καθαυτό οργανισμό;αν απσκοπεί στον κ.Ματζάρη ισως να εχουνε καθε δικαίωμα αλλά αν αποσκοπεί στο ΚΑΠΠΑ δεν νομίζω να διδεται σε κανεναν τετοιο δικαιωμα διότι το ΚΑΠΠΑ είναι το κοσμημα της περιοχης και το μοναδικο στην Ελλάδα και πρέπει να περιφρουρειται απο καθε ειδους επιθεσεις.....
  2.για τον κ.Καριώτη γνωρίζεις πολυ καλα ότι είναι προσωπικος μου φίλος πράγμα που σημαινει οτι συζητάμε τα πάντα και ας μου επιτραπει απο τον ιδιο να περιγράψω αυτα που και εγω γνωριζω.το 2008 ο κ.Αλεξανδρής (Δήμαρχος τότε καποδιστριακος)εκανε πρόταση στον κ.Καριώτη να αναλάβει το Πολιτιστικο κέντρο του Δήμου (αν και ο Καριώτης είχε κατέλθει στις εκλογες με την παραταξη δημιουργικη ενοτητα του Ματζαρη).Αμέσως με πηρε τηλέφωνο και ζήτησε να βρεθούμε για να συζητησει με εμενα και αλλους 2 φιλους την προταση Αλεξανδρη(βλεπετε μπορουσε αν ηταν θεσακιας να το κανει αμεσως και χωρις καμμια συζητηση)η δικιά μου θέση τότε ήταν να δεχτεί την προταση εαν πιστευε οτι θελει και μπορει να υπηρετησει και να προσφερει στον τοπο απο την θεση αυτη.βεβαια θα υπήρχαν οι αντιδράσεις το οτι η πρόσκληση εγινε απο εναν δημαρχο αλλης παραταξης (τοτε υπήρχε ακομη ο κοματισμος διοτι ο Αλεξανδρης ειχε κατεβει με την σημαια της Ν.Δ.)
  Εγω επέμενα στον φίλο Γιώργο να δεχτεί αφού ενημέρωνε και τους άλλους πολιτικούς του φίλους αλλα και την παράταξη του.Ο Γιώργος απέριψε τότε την πρόταση για δικους του λογους (πράξη την οποία καποιοι μπορει να χαρακτηρησαν και πολιτικο λαθος).πριν 3 εβδομάδες και ενω απουσιαζα σε διακοπές δεχτηκα τηλεφωνημα απο τον φιλο Καριωτη ενημερωνοντας με για την προταση εισοδου του στο Δ.Σ.της τουριστικής σαν μελος απο την πλευρα της πλειοψηφιας.η απάντηση μου ηταν η εξής σαν φιλος.Βεβαιως και να δεχτείς εαν νομιζεις οτι μπορεις να προσφερεις στα πολιτιστικα του δημου(πραγμα το οποιο εγω το πιστευω ακραδαντα διοτι τον ξερω απο πολυ κοντα -γνωριζω την τρελλα του για τα πολιτιστικα).με ευχαριστησε για την προτροπη μου και μου ειπε οτι ενημερωσε και τον επικεφαλη της παραταξης με την οποια κατηλθε στις προηγουμενες εκλογες,μίλησε και με ανθρώπους της Αντιπολιτευσης και κανεις δεν του απαντησε αρνητικά.ετσι εχει το σεναριο της προτασης και αποδοχης για τον φιλο Γ.Καριώτη.Ολα αυτα βέβαια που ανέφερα μπορεί να μην αφορουν τον κοσμο αλλα τα αναφερω γιατι η αρχη μου ειναι "ολα στο φως".Και μακάρι να γίνονται προτασεις απο την πλειοψηφια σε αλλους εκτος παραταξης αν ειναι να προς το συμφερον του τοπου.για δε το δικο σου σχολιο περι εκδρομης στην Τουρκια σε ενημερωνω οτι ο νεοσυστατος Σύλλογος "Επιβάτες στους Αιώνες" πραγματοποιει 4ημερη εκδρομη απο 20 εως 23 Οκτωβρίου στις αλησμονητες πατριδες και θα χαρω πολυ να ερθεις και εσυ.
  Υ.Γ.μπορει ο Καριωτης να λεει... οτι δεν εκανε χαρακιρι λογω παχους....σας ενημερωνω λοιπον οτι δεν λεει αληθεια διοτι τον τελευταιο καιρο αδυνατισε.....
  με εκτίμηση Τσιαουσιδης Δημήτριος(Τσουνάμι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ηρακλης Μπριλακης28 Ιανουαρίου 2013 - 5:00 μ.μ.

  κ.Γεωργιάδου - Ιατροπούλου, να χαίρεστε και τον πρώην σας Δήμαρχο για τα έργα του και το ΚΑΠΠΑ του το ερειπωμένο και την περίφημη χωματερή του πίσω από αυτό... θερμά Συλλυπητήρια και εις ανωτέρα κυρία μου.... Εύγε... ΗΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.