του ακτιβιστή

Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας έγινε η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Επανομής με ίσως το σημαντικότερο από τα θέματα που είχε να γνωμοδοτήσει από την αρχή της θητείας του: "την δωρεάν παραχώρηση των 17 παραθαλάσιων στρεμμάτων" της Μεσημεριανής Τούμπας της Επανομής στη μητρόπολη Καλαμαριάς.

Βρίσκομαι μακριά από τον Θερμαϊκό αλλά επεδίωξα να έρθω σε επαφή με μέλη του τοπικού συμβουλίου, μετά από τη λήξη της έντονης, όπως έμαθα, συνεδρίασης. Κατάφερα να μιλήσω με την κα Φανή Δελή. Είχα προηγουμένως πληροφορηθεί από ανάρτηση στο fb πως η απόφαση ήταν αρνητική ως προς τη γνωμοδότηση.

Το μέλος του ΤΣ κα Δελή, δεν μου επιβεβαίωσε την απόρριψη του αιτήματος της μητρόπολης για παραχώρηση της έκτασης. Κατά την ψηφοφορία, όπως μου αποκάλυψε υπήρξαν δύο θετικές ψήφοι (Σφυρής και Γιαμουστάρης) και δύο αρνητικές (Παρταλιός και Καζάκης). Η ίδια, όπως μου είπε, παρ' ότι δεν είναι αρνητική στην δωρεάν παραχώρηση θεώρησε πως δεν μπορούσε να ψηφίσει θετικά λόγω του χρονικού μομέντουμ που είχε έντονη προεκλογική οσμή αφ' ενός αλλά και επειδή δεν διασφαλιζόταν ανταποδοτικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία. Μάλιστα αν και, όπως μου εκμυστηρεύτηκε, δεν ήταν αντίθετη με την δωρεάν παραχώρηση διότι πιστεύει ότι η μεγάλη επένδυση για την κατασκευή και λειτουργία του κατασκηνωτικού κέντρου θα έχει θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη της περιοχής, δεν θεώρησε πως θα μπορούσε να ψηφίσει ούτε κατά ούτε λευκό (και σωστά με δεδομένη την άποψή της).

Έτσι κατέληξε και ψήφισε "παρούσα" και όπως μου εξήγησε έμενε να καθαρογράψει την άποψή της που θα επεξηγούσε την ψήφο της αυτή.

Με δεδομένη την παραπάνω πληροφόρηση, είχα την εντύπωση πως υπερισχύουσας της ψήφου του Προέδρου του Τοπικού, που ψήφισε υπέρ, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα ήταν θετική γνωμοδότηση για την δωρεάν παραχώρηση της έκτασης στη μητρόπολη Καλαμαριάς, γεγονός που δεν σας κρύβω πως με λύπησε, παρότι πιστεύω ότι αντί να χορταριάζει ή να γίνεται κουφάρι και να μαραζώνει μια έκταση ή ένα δημοτικό κτίριο κάλλιστον είναι να δίδεται σε ιδιώτες επενδυτές εφόσον φυσικά εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών (ανταποδοτικά, διασφάλιση της μακροβιότητας κλπ κλπ που δεν είναι του παρόντος άρθρου να επεκταθώ).

Να όμως που το παρακάτω κείμενο που ποστάρισε ο Γιώργος (Αιθερόπλωος) λίγο πριν τις 11 το βράδυ Δευτέρας, αλλάζει τα παραπάνω δεδομένα και συμπεράσματα:



δωρεάν παραχωρήσεις ΤΕΛΟΣ!Με ψήφους 3-2, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας στο Τοπικό Συμβούλιο της Επανομής ήταν ΚΑΤΑ της 50χρονης ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης προς τη μητρόπολη Καλαμαριάς, των 17 στρεμμάτων στην όμορφη παραλία της Μεσημεριανής Τούμπας.Είναι η δεύτερη φορά που οι κοινές προσπάθειες δήμαρχου και μητρόπολης (η πρώτη ήταν το 'φιλέτο' του σκόπιμα υποβαθμισμένου Πάλιουρα) πέφτουν στο κενό.Ας τους γίνει μάθημα λοιπόν κι ας καταλάβουν ότι ο κόσμος ξύπνησε κι είναι επιφυλακτικός στους κάθε Δαναούς και δώρα φέροντες.υ.γ. Πρόεδρε, είχες την ευκαιρία σου να κάνεις μια αξιοπρεπή έξοδο. Αλλά ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση ...τάχεσες.
το κακό είναι ότι με κάτι τέτοιους, οι 4ετίες περνούν και χάνονται.

Και έτσι μένω βουβός, μη γνωρίζοντας πως πραγματικά έχουν τα πράγματα.

Μετέβαλλε άποψη η κα Δελή; Ερμηνεύτηκε άλλως το "παρών" της ;


Θα επανέλθω, γιατί ούτως ή άλλως το θέμα θα παραπεμφθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού την προσεχή Τετάρτη 24/4, όπως φανταζόμαστε.

*η φωτο είναι του φίλου αιθερόπλωου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.