Pages

Pages

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πόλη της Λιβύης ανακηρύχθηκε «τμήμα του Ισλαμικού Κράτους»


Η Ντάρνα, παραλιακή πόλη της Λιβύης στη Μεσόγειο Θάλασσα, έγινε η πρώτη πόλη του πλανήτη η οποία εντάσσεται στο «Ισλαμικό Κράτος», το χαλιφάτο το οποίο ανακήρυξαν οι τζιχαντιστές σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας προ μηνών.Η πόλη έχει γίνει ήδη το κέντρο των Λίβυων ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι προέκυψαν από τον εμφύλιο πόλεμο ενάντια στο καθεστώς του Μουαμάρ Αλ Καντάφι. 

Η ένταξη έγινε προ δεκαημέρου, όπως σημειώνει το πρακτορείο Associated Press και αποτελεί την πρώτη «νίκη» του τζιχαντιστικού μορφώματος εκτός Ιράκ και Συρίας. Ήδη η πόλη διαθέτει θρησκευτικά δικαστήρια, τα οποία διατάζουν δημόσιες εκτελέσεις, μαστίγωμα όσων παραβαίνουν τον ισλαμικό νόμο, καθώς και υποχρεωτικό διαχωρισμό των μαθητών από τις μαθήτριες. 

Οι αντίπαλοι των τζιχαντιστών έχουν εγκαταλείψει την πόλη ή κρύβονται, υπό καθεστώς τρόμου. Της πόλης ηγείται ο εμίρης Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, υμεμενικής εθνικότητας, ο οποίος έφτασε στη Λιβύη από τη Συρία, με πολεμικό ψευδώνυμο Αμπού Αλ Μπαράα Ελ Αζντί. 

Αριθμός ανώτερων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους είχαν φτάσει στη Λιβύη από τις αρχές του 2014 και σε λίγους μήνες ένωσαν τις ισλαμιστικές ομάδες στη Ντάρνα υπό την καθοδήγησή τους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.