Pages

Pages

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΣΑΜΑΣΛΗ: Αγνόησε τον Πρόεδρο της Παραολυμπιακής Επιτροπής


Μόλις πριν λίγες μέρες υπήρξε το απαράδεκτο γεγονός της πρόσκλησης του Προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργο Καπελλάκη σε εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων και να μην φροντίσουν για την προσβασιμότητά του με αποτέλεσμα να προκαλέσει αλγεινή εντύπωση η δημοσιευμένη φωτο στο πανελλήνιο.
Γράψαμε τότε:
.....Δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται τέτοιου είδους υποδοχή ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης. Έχει σύμφωνα με πληροφορίες μας και απορρίψεις από Δημάρχους που αρνήθηκαν να τον δεχθούν (ρεπορτάζ για το θέμα σε νέα ανάρτησή μας) που έδειξαν με τον χειρότερο τρόπο την άποψή τους για τον αθλητισμό και την διαφορετικότητα.....

Και επανερχόμαστε σήμερα, μετά από σχετική έρευνα που αφήνει εκτεθειμένο τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιώργο Τσαμασλή ο οποίος αρνήθηκε  (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ; ) να συναντήσει τον Γιώργο Καπελλάκη με την ιδιότητά του Προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν τόσο την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία αλλά και την προοπτική βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στην περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού. Μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου ραντεβού του δημάρχου Θερμαϊκού με τον κ. Καπελλάκη που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και την διαβεβαίωση ότι θα ειδοποιηθεί για νέο ραντεβού, ματαίως ανέμενε στο τηλέφωνό του, επί τριήμερο που βρισκόταν στην περιοχή, ο Πρόεδρος των Παραολυμπιονικών.

Και δεν εστιάζουμε απλά στην αδιαφορία απέναντι σε έναν Παραολυμπιονίκη, ούτε και στον επικεφαλής μια πολύ σημαντικής ομοσπονδίας ατόμων ΑμΕΑ με ότι αυτό συνεπάγεται. Την στιγμή που στον ίδιο χρόνο έσπευσαν να τον συναντήσουν  και να σχεδιάσουν την επόμενη μέρα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης Ταύρος Καλαφάτης αλλά και πλήθος δημάρχων, όπως ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι, πιστεύουμε ότι πρόκειται για ατόπημα εκ μέρους του κ. Τσαμασλή.


Θεωρούμε τελείως λανθασμένη την υποτίμηση της συνάντησης με έναν σημαντικό εκπρόσωπο του αθλητισμού με μεγάλες διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο (μετάλλια σε Ολυμπιάδες) που σίγουρα θα ήταν αποδοτική για τον δήμαρχο Θερμαϊκού όσον αφορά την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής, καθόσον η επίσκεψη θα αφορούσε και την καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων και τις ελλείψεις τους.

Και θεωρούμε τραγική την αδιαφορία αυτή του Δημάρχου Θερμαϊκού γιατί όπως ουσιαστικά ακόμη και δικοί του σύμβουλοι (Παναγιώτης Τροκάνας, πρόσφατα παραιτηθείς από όλες τις θέσεις που κατείχε συμπεριλαμβανομένης και αυτής του εντεταλμένου συμβούλου για τον Αθλητισμό αλλά και του Υπευθύνου Διευθυντού του ΚΑΠΠΑ) τον ψέγουν δημόσια για την ασυνέπεια και εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο.

Και φυσικά θα είχε έναν λόγο παραπάνω για την συνάντηση αφού στον Δήμο Θερμαϊκού ανήκει ιδιοκτησιακά το ΚΑΠΠΑ, ένα στολίδι που εξακολουθεί να υπολειτουργεί (το κολυμβητήριο παραμένει σε αδράνεια, όπως και άλλες εγκαταστάσεις λόγω μη ύπαρξης σύνδεσης  με ηλεκτρικό ρεύμα - χρόνια μετά τις κλοπές των μετασχηματιστών από κακοποιούς της περιοχής) και στο οποίο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ - βάσει κανονισμού και συμβατικών υποχρεώσεων - να έχουν πρόσβαση αθλητές αλλά και πολίτες ΑμΕΑ.

Θα έπρεπε, νομίζουμε, να επιδιώξει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού την συνάντηση ώστε να σχεδιάσει ενδεχόμενα νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, πιθανότατα ένα στάδιο που να καλύψει αναγκαιότητες για αθλητές στίβου όπως και για αθλητές με αναπηρία που δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αλλά και στη Χαλκιδική. Εκτός του Καυτατζογλείου τίποτα. Το ΚΑΠΠΑ διαθέτει τεράστια έκταση.
Και ίσως είναι ευνοϊκή η συγκυρία, ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός, με σχετικές επαφές και προγραμματισμό με Παραολυμπιακή Επιτροπή (Καπελλάκης), ΣΕΓΑΣ (Σακοράφα) και Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Καπράλος).


Γνωρίζουμε πως στις αρχές Ιουλίου ο κ. Γιώργος Καπελλάκης θα βρίσκεται εκ νέου στην Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρουμε αν στην ατζέντα του υπάρχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Θερμαϊκού.  Εκείνος όμως θα πρέπει να επανορθώσει φροντίζοντας να βρεθεί και να συζητήσει σοβαρά με τον Πρόεδρο της 
Παραολυμπιακής Επιτροπής.



* Στις φωτο ο κ. Καπελλάκης με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, με τον δήμαρχο Καλαμαριάς και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτη κατά την επίσκεψη του Μαΐου στην Θεσσαλονίκη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.