Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) ανακοίνωσε την απαγόρευση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και των υπηρεσιών που παρέχονται από σχεδόν μισή ντουζίνα κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Huawei. 

Νέα απεικόνιση των σινοαμερικανικών εντάσεων. Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών (FCC) ανακοίνωσε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, την απαγόρευση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών που παρέχονται από σχεδόν μισή ντουζίνα κινεζικές εταιρείες. Το διάταγμα στοχεύει εταιρείες που θεωρούνται ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και αφορά την πώληση οποιουδήποτε νέου προϊόντος σε αμερικανικό έδαφος, με το να μην επιτρέπει πλέον τη λήψη άδειας κυκλοφορίας.

Αφορά τη Huawei και τη ZTE, που υπόκεινται ήδη σε ισοδύναμους κανόνες στο παρελθόν, καθώς και τις Dahua και Hikvision που προμηθεύουν εξοπλισμό βιντεοπαρακολούθησης και την Hytera που ειδικεύεται στον ραδιοεξοπλισμό. Ωστόσο, τα προϊόντα που έχουν ήδη εγκριθεί από την FCC θα συνεχίσουν να είναι εγκεκριμένα προς το παρόν.

«Προστασία του Αμερικανικού Λαού»

«Αυτοί οι νέοι κανόνες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό μέρος των ενεργειών που εφαρμόζονται για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές κατά της εθνικής ασφάλειας που αφορούν τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό », δήλωσε η πρόεδρος της FCC Τζέσικα Ρόζενβορσελ σε δήλωση.

Η ρυθμιστική αρχή εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επανεξέτασης των αδειών που έχουν ήδη χορηγηθεί καθώς και των διαδικασιών αναθεώρησης των απαγορεύσεων που ανακοινώθηκαν. Σε συμφωνία με εκείνη του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν υιοθέτησε σταθερή στάση εναντίον των Κινέζων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, που θεωρούνται ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου. 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.