Μια πρόταση, μια προτροπή, μια εντολή, μια ζύμη που ο καθένας μας, ειδικά ο γονιός, πλάθει μέσα της αγωνίες, προσμονές, ανάγκες και λαχτάρες, έγινε φλόγα που έκαψε τα σωθικά μας.

Ένα ιερό σκεύος απ' όπου ξεχύθηκαν τα δάκρυά μας.

Μάρτυρας της ελπίδας, της δοκιμασίας και της απελπισίας για τα στιγμιότυπα εκείνα της ζωής που ξαφνικά άλλαξαν όψη, κατεύθυνση, σχήμα και μορφή και ως άλλα εκκρεμή κινήθηκαν μεταξύ του μοιραίου και του καταστροφικού, μετατοπίζοντας και τις δικές μας ζωές μεταξύ της οδύνης και της οργής.

Μια φράση που απέκτησε πλέον τέτοια διεισδυτική δύναμη στην ψυχή μας, ικανή να εκφράσει ιδέες, να συμβολίσει κρίσεις και να αισθητοποιήσει σκέψεις, ως όργανο αφύπνισης της συνείδησης.

Μια φράση που περικλείει πλέον επαναστατικό μήνυμα ικανό να εμπνεύσει βαθιά, να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει όλους μας, για την αλλαγή επιτέλους των συνθηκών της ζωής μας.


Πάρε με λοιπόν όταν φτάσεις
για την ώρα μη διστάσεις
ο αέρας αναπνέει αργά
όταν παρουσία αναζητά

Ξεγυμνώνεται η ψυχή
την χαϊδεύει η αναμονή
όταν τον χρόνο ερμηνεύει
και σημάδι περιμένει

Χτυπάει η ζωή σε κινητό
θολώνει το άκουσμα στο σταθερό
ξέχειλος ο πόθος για φωνή
μάσκα βάζει στην ορμή

Το φως της λογικής υποχωρεί
παιχνίδια φτιάχνει η προσμονή
περιγράμματα θολώνει
και την όψη της καρδιάς ματώνει

Σ' ένα κόσμο που στενεύει
κι η ψυχή μεταναστεύει
ξόρκισε την συμφορά
στείλε μήνυμα 
ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Κι αν σ' αέρινες πατρίδες κατοικείς
ένα να ξέρεις
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ


Τζένη Τσοπάνογλου
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.