Με 106 συμμετοχές ξεκίνησε το 4ο Εαρινό Τουρνουά της Τριανδρίας, που φέτος είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Βασίλη Σεβαστόπουλο. Διεξάγεται στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας σε ένα εξαιρετικό χώρο, που μπορεί να αναδειχτεί σε σημείο αναφοράς για το σκάκι της Θεσσαλονίκης. Η στήριξη της νέας δημοτικής αρχής για το σκάκι και τους σκακιστικούς συλλόγους τη πόλης μας ....
μπορεί να βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να διατηρήσει και να επαυξήσει τη σκακιστική της πρωτοπορία.
Στον ίδιο χώρο διεξάγεται παράλληλα και το 1ο Εαρινό Παιδικό Τουρνουά της Τριανδρίας με 50 συμμετοχές νεαρών σκακιστών. Τα δύο τουρνουά πλαισιώνονται από αξιόλογες παράλληλες εκδηλώσεις και συζητήσεις: διάλεξη ψυχιάτρου με θέμα της διαχείριση της νίκης και της ήττας, τεχνική εισήγηση για τα σκακιστικά τουρνουά και το σύστημα αξιόγησης, παρουσίαση με θέμα «σκάκι και παιδί», στρογγυλή τράπεζα για το μέλλον του αθλήματος.
Στο αγωνιστικό μέρος: έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή του GM, Γιάννη Παπαϊωάννου, μέλους της Εθνικής μας Ομάδας. Ο κ. Παπαϊωάννου υπήρξε προπονητής του Β. Σεβαστόπουλου, και θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του. Στον 1ο αγώνα, που μεταδιδόταν ζωντανά στο site του συλλόγου www.pat.gr, o Παπαϊωάννου νίκησε τον Μ. Α. Cook, αθλητή που διακρίνεται πάντα για την αγωνιστικότητα (παρά την ηλικία του) και το ήθος του. Στην ανάλυση της παρτίδας, που έγινε ενώπιον πολλών σκακιστών, ο Παπαϊωάννου έδειξε πως εκτός από ισχυρότατος παίκτης είναι και ένας εξαίρετος προπονητής!
Λόγω του επιταχυνόμενου συστήματος διεξήχθησαν στον 1ο γύρο ισχυρότατες αναμετρήσεις. Ξεχώρισε η νίκη του Κυβέλου επί του Νικολάου και η ισοπαλία ανάμεσα στον Αργυρούδη και τον Γκούντρα.
Το Τουρνουά της Τριανδρίας αποδεικνύει ότι με την εθελοντική προσπάθεια και τη φιλότιμη συνεργασία πολλών ανθρώπων μπορούν να επιτευχθούν χωρίς μεγάλο κόστος εξαιρετικές (σκακιστικές) διοργανώσεις.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.