Η είδηση για την επαναλειτουργία της Riviera ήρθε από τις διαφημιστικές αφίσες που γέμισαν την περιοχή γνωστοποιώντας την ημερομηνία έναρξης.
Για όσους θυμούνται, αλλά και προς πληροφόρηση αυτών που δε γνωρίζουν, η λειτουργία του συγκεκριμένου beach bar ήταν μια από τις τρεις αιχμές του δόρατος που συνέβαλλε (μαζί με τα δύο άλλα βαρίδια: την υπεξαίρεση και τα τσαρδάκια) στην ήττα του Μαυρομάτη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Οι φωνές που αποκάλυπταν την παράνομη αδειοδότηση του μαγαζιού, αποκάλυπταν επίσης ότι επρόκειτο για "προστατευόμενη περιοχή", για σπάνιο
υδροβιότοπο χαρακτηρισμένο ως NATURA 2000 κ.ά.
Οι αποκαλύψεις αυτές που γίνονταν από το στρατόπεδο Αλεξανδρή ενημέρωναν και για τη δικαστική εμπλοκή του κ. Μαυρομάτη στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ακολούθησε - όπως γνωρίζουμε - η απόφαση της Γραμματέος της Περιφέρειας κ. Λιονή που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τις εκλογές και καταλόγιζε ευθύνες ή και παρατυπίες για την εγκατάσταση αναψυκτηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι αν οι τότε αναφορές για "προστατευόμενη περιοχή", "υδροβιότοπο ιδιαιτέρου φυσικού κάλους" κλπ είχαν όντως βάση. Γιατί αν ίσχυαν όλα αυτά για μια περιοχή που χρήζει προστασίας, πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που στην ηγεσία του Δήμου βρίσκονται οι τότε υπερασπιστές της περιοχής και αυτοί που διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για την τήρηση κανονισμών και εφαρμογή διατάξεων επιτρέπουν την επαναλειτουργία του beach bar ;
Μήπως όλα αυτά ήταν τελικά πυροτεχνήματα στο παιχνίδι των εκλογικών αναμετρήσεων.
Γιατί δημότες μιλούν για προφάσεις εν αμαρτία από τους νυν διοικούντες.
Ειδικά δε μετά την χθεσινή αθώωση του κ. Λαζαρίδη, κατά την οποία το δικαστήριο φέρεται να αποφάσισε ότι καλώς ο νυν Αντιδήμαρχος δημοσίευσε (ουσιαστικά) κατά της λειτουργίας της Riviera κρίνοντας ως παράνομη την αδειοδότησή της.
Πως λοιπόν και με ποια δικαιολογητικά, από ποιές υπηρεσίες  δόθηκε η αδειοδότηση που πέρσι ήταν παράνομη;
Αναμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους, οι οποίοι ήταν και αυτοί που ανέδειξαν τη σπουδαιότητα του θέματος και ευελπιστούμε στην εκδήλωση παρόμοιας σημερινής ευαισθησίας.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.