Είναι ένα εγχείρημα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε εκ των προτέρων ούτε τι αποδοχή θα έχει ούτε τι υποδοχής θα τύχει.


Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που να καταφέρει να συγκεράσει τους στόχους:
 1. Να λειτουργήσει ως έντυπο άμεσης αλλά και αμφίδρομης ενημέρωσης των κατοίκων των δήμων της Ανατολικής Ακτής της Θεσσαλονίκης μιας μεγάλης και ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένης και ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής. Με πληθυσμιακή σύνθεση που αλλάζει έτσι ώστε το κυρίαρχο τις προηγούμενες δεκαετίες αγροτικό στοιχείο να έχει γίνει σήμερα μειοψηφία. Και να υπερισχύει αποφασιστικά η αστικοποίηση. Αστοί, που ήρθαν κυρίως από την Θεσσαλονίκη που ανακάλυψαν τους όμορφους αυτούς τόπους και τους μεταμόρφωσαν σε πανέμορφα προάστια. Αν συνυπολογίσουμε και τις επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν, είναι εύκολο να καταλάβουμε πως συνετελέσθηκε η γρήγορη μεταβολή στην διαστρωμάτωση του πληθυσμού. Βέβαια θα πρέπει να δούμε και την πιθανολογούμενη, αν όχι και βεβαία, εγκατάσταση Πανεπιστημιακών μονάδων στις περιοχές αυτές, που θα οδηγήσει, με μαθηματική βεβαιότητα, στη ανάπτυξη του νεολαιίστικου φοιτητικού στοιχείου. Όλα τα παραπάνω σε συνδοιασμό με  τεκμηριωμένες μελέτες που προσμετρούν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους στην επόμενη 20ετία  υποχρεώνουν στην κατασκευή των αναγκαίων υποδομών και λειτουργία ανάλογων υπηρεσιών όπως: οδικό δίκτυο που θα πρέπει να αντικαταστήσει το υπάρχον άθλιο,  αξιοπρεπές σύστημα αποχέτευσης, επίλυση των χρονίων προβλημάτων στα δίκτυα ύδρευσης, πρόβλεψη με γενναιόδωρη διάθεση για κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς αλλά και υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας.
 2. Να λειτουργήσει σαν κοινός τόπος αλλά και στρατευμένος στις κατευθύνσεις που δείχνουν οι προαναφερόμενες ελλείψεις αλλά και άλλες που ενδεχόμενα θα υποδειχθούν από πολίτες με τις ίδιες ή παρόμοιες ανησυχίες και αγωνίες.Για να το κάνει αυτό βέβαια θα πρέπει να το κάνει όχι μόνο με μια ενημέρωση αλλά προσπαθώντας να φέρει σε επαφή με κάποιες κοινές στοχεύσεις όλους τους ενεργούς πολίτες των περιοχών μας.
 3. Ενεργός πολίτης όμως δεν γίνεται να είναι κάποιος μόνο σε κάποιο περιγεγραμμένο γεωγραφικό χώρο. Ενας ενεργός πολίτης είναι ένα δραστήριο μέλος της κοινωνίας. Και εφόσον νοιάζεται για τη βελτίωση των όρων διαβίωσης κατά τη γνώμη μας είναι ένας ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ. Είναι αυτός που δεν διστάζει να εκφράζει την γνώμη του, συνήθως έξω και πέρα από κομματικές εξαρτήσεις και σχηματισμούς. Είναι ο προοδευτικός, όχι με την έννοια του αριστερού ή δεξιού, αλλά με τα χαρακτηριστικά μιας θεώρησης πραγμάτων που θέλει μια κοινωνία όχι ρατσιστική. Είναι αυτός που ασχολείται με τα καθημερινά ζητήματα που έχουν να κάνουν με ένα καθαρό περιβάλλον, με την στήριξη των μειονοτήτων, με την προστασία των ζώων, με την διεκδίκηση από τις αρχές όρων καλύτερης διαβίωσης. Και που πιστεύει ότι τα κράτη σε παγκόσμια κλίμακα συνήθως, αν όχι πάντα, φροντίζουν  να εξυπηρετούν την καπιταλιστική ελίτ που τα κυβερνά δηλ. βιομήχανους, τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.α., και δεν διστάζουν να βλάπτουν με ενέργειές τους τους πολίτες. Και δεν είναι πάντα ο ακτιβιστής ένας διαδηλωτής στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο ακτιβιστής των blogs και του διαδικτύου μπορεί και του καναπέ, και  αν καταφέρουμε διαδραστικά να ενώσουμε τις ευαισθησίες και τις διεκδικήσεις όλων αυτών των ενεργών πολιτών - ακτιβιστών, τότε μπορούμε να πούμε ότι βοηθάμε για κάτι από την πλευρά μας κι εμείς.     

Προσπαθούμε να παντρέψουμε κοινά όνειρα και επιδιώξεις μέσω του www.activistis.gr  και ζητάμε από όποιον έχει τις ίδιες ανησυχίες με μας να βοηθήσει με όποιον τρόπο θέλει: Να γίνει ανταποκριτής, reporter  ή αρθρογράφος μας. Επικοινωνήστε μαζί μας στο mail:chrivanovits@yahoo.gr και πείτε τη γνώμη σας, στείλτε μας την άποψή σας.
Δεσμευόμαστε να δημοσιεύουμε όλες τις απόψεις, διατηρώντας το διακίωμά μας να σχολιάζουμε όπου δει.  Δεν θα ταυτιστούμε με καμμιά κομματική ταμπέλα και εξάρτηση. Θα στηρίξουμε όλες τις αξόλογες πρωτοβουλίες των δημοτικών αρχόντων εφόσον δεν έρχονται σε αντίθεση με το αίσθημα των ενεργών πολιτών.
Κύρια καλούμε τις οργανώσεις πολιτών, συλλόγους, σωματεία και ενώσεις να καταστήσουν το ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ κοινό τόπο προβληματισμού, επικοινωνίας και διεκδικήσεων.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

 1. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στις πλατείες
  χωρίς παράσιτα, γενίτσαρους, σαρίες!

  Ως πότε παλικάρια, θα ζούμε στα στενά,
  μονάχοι σα λιοντάρια, στις πόλεις, στα χωριά;
  Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
  παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.