Συνεχίζεται η ένταση στη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» μετά την επεισοδιακή επέμβαση των ΜΑΤ που απομάκρυναν βίαια τους κτηνοτρόφους που πολιορκούσαν το εργοστάσιο ζητώντας αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος.

Χθες το πρωί, όταν οι εργαζόμενοι πήγαν για δουλειά βρήκαν την κεντρική πύλη κλειστή και τους άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι να μην τους επιτρέπουν να μπουν ούτε από την πίσω είσοδο. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν λέγοντας «δεν είμαστε κλέφτες», αρνήθηκαν να εργαστούν και πραγματοποίησαν γενική συνέλευση έξω από το εργοστάσιο.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι στηρίζουν τον αγώνα των παραγωγών και παράλληλα ζητούν την απομάκρυνση του διευθύνοντος συμβούλου Λευτ. Κόντου. Οι κτηνοτρόφοι περιμένουν σήμερα τη θέση της βιομηχανίας μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

* Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με ανακοίνωσή του, «συμπαραστέκεται ολόψυχα στους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους και στον αγώνα που δίνουν για τη διασφάλιση του εισοδήματός τους και την παραμονή τους στο επάγγελμα, αλλά και στον αγώνα τους για να περάσει η "Δωδώνη" στα χέρια των οργανώσεων της Ηπείρου». Τέλος, ο ΣΕΚ καλεί την κυβέρνηση να παραχωρήσει το ποσοστό που έχει η ΑΤΕ στη «Δωδώνη» στις ΕΑΣ της Ηπείρου και τους κτηνοτρόφους της έναντι συμβολικού τιμήματος.
Α.ΒΡ. 


Από ΠΡΕΖΑ TV
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.