Από τον Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής, κ. Κώστα Λυκεσά,  λάβαμε το κείμενο αναγγελίας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργανώνουν  οι φορείς της πόλης,   και με την οποία επιχειρούν να σταματήσουν την αδράνεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής, που υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής τους. Μας γράφει:
" Είναι γνωστή σε όλους πιστεύουμε η κατάσταση που υπάρχει στην Επανομή, σχετικά με το έργο της αποχέτευσης που σταμάτησε, και του «βομβαρδισμένου» τοπίου που άφησε πίσω του στους δρόμους.

 Οι φορείς της Επανομής, που προσυπογράφουν το συνημμένο κείμενο, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν, προκειμένου ο δήμος να εκφράσει  είτε την θέληση του για την λύση του προβλήματος, είτε την αδυναμία του.
  Παράλληλα θέλουμε και μια εξήγηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή για το πώς φτάσαμε ως εδώ, μιας και δεν έγινε απολογισμός του προηγούμενου έτους.
  Παρακαλούμε να αναρτήσετε το συνημμένο κείμενο στο μπλογκ του ακτιβιστή."


 Προς τους δημότες της Επανομής

Στις 16 Φλεβάρη  ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής έδωσε μια υπόσχεση την οποία δεν κράτησε. Υποσχέθηκε ότι εντος 25 ημερών, θα καλέσει συγκέντρωση των πολιτών της Επανομής και θα τους ενημερώσει για το τι σκοπεύει να κάνει στο θέμα της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των  δρόμων. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Το έργο της αποχέτευσης εδώ και 6 μήνες είναι σταματημένο λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ το τοπίο στους περισσότερους δρόμους παραμένει «βομβαρδισμένο» και στη συνέχεια λασπωμένο, για να αποφύγουμε τη σκόνη. Οι δε λακκούβες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ανθρώπους και αυτοκίνητα.
 Ωστόσο εξακολουθούμε να πληρώνουμε τους άμεσους και έμμεσους φόρους στην πολιτεία, τα υψηλότερα δημοτικά τέλη, το ειδικό τέλος  80% επί των τελών και να έχουμε την ίδια στιγμή από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν χρέη στην επικράτεια, χωρίς καλά καλά να γνωρίζουμε το γιατί.
 Εκτιμώντας αυτή την κατάσταση, οι φορείς της Επανομής, αποφασίσαμε να καλέσουμε εμείς την συγκέντρωση αυτή, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις. Πιστεύουμε ότι η  παθητική μας στάση δεν θα αναδείξει ούτε θα γνωστοποιήσει σε κανένα την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι η όποια λύση δεν θα είναι άλλο ένα βάρος στην πλάτη μας η άλλη μια υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής μας.
 Καλούμε, λοιπόν, όλους τους πολίτες στο Δημοτικό θέατρο Επανομής στις 22 Μαΐου, στις 8μμ για να ζητήσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα μας τόσο από την νυν όσο και από την πρώην δημοτική αρχή.  

Την συγκέντρωση συνδιοργανώνουν οι φορείς της Επανομής:

Σύλλογος επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής     Σύλλογος γονέων Λυκείου Επανομής
Πολιτιστικός σύλλογος Επανομής                      Σύλλογος γονέων Γυμνάσιου Επανομής
Κυνηγετικός σύλλογος Επανομής                      Σύλλογος γονέων 1ου, 2ου και 3ου Δημ.Σχ. 
Α.Ε.Σ. Αριστοτέλης                                            Ακαδημία Οίνου και Αμπέλου
Γ’ Γεωργικός Συνεταιρισμός Επανομής             ΚΑΠΗ  Επανομής     
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

6 comments:

  1. Στον ιστότοπο του ακτιβιστή υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο " Πίκρα και οργή "
    Εκεί διάβασα πως ο παπάς της εκκλησίας του Μεσημερίου , για να κλείσουν κάποιες ανάλογες τρύπες , ζήτησε να γίνει έρανος . Γιατί δεν κάνετε κι εσείς έναν έρανο για να κλείσετε τις τρύπες ; τόσοι φορείς είστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είκοσι χρόνια τώρα τέτοιες κινητοποιήσεις δεν είδαμε στην Επανωμή. Τώρα που χάσαμε την έδρα της Δημαρχίας και τον δικό μας (χωριανό μας) Δήμαρχο τώρα τα θυμηθήκαμε ; Στο κάτω -κάτω τις τρύπες δεν τις άνοιξε ο Αλεξανδρής , ο χωριανός σας τις άνοιξε τον οποίον μάλλιστα εκλέξατε 3 τετραετίες . Καιρός να πληρώσετε για τις επιλογές σας . Τώρα μάλλιστα που ο Δήμος είναι στο πορτοκαλί (μνημόνιο)όλα θα γίνουν .
    Μόνο εσείς είστε ; Οι άλλες Δημοτικές κοινότητες τι θα γίνουν θα ρημάξουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω μείνει κατάπληκτος απο τα παραπάνω δυο σχόλια, είναι δυνατόν να υπάρχουν συνδημότες με τέτοιες αντιλήψεις, τις οποίες μάλιστα διατυπώνουν δημόσια με τέτοια ελαφρότυτα; Παιδιά ο αυνανισμός ειναι ατομική υπόθεση, δεν γίνεται δημόσια.
    Δημοτης Θερμαϊκού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί δε γράφεις Επανωμίτης αφού το σχόλιο βγάζει μάτι. Όσο για τον αυνανισμό , όποιος έχει τη μίγα μιγιάζεται . Το σπορ αυτό είναι αλλονών προνόμοιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί μου φίλοι μην τρώγεστε σαν τα σκυλιά .Όλοι έχουμε δικαίωμα να αναζητούμαι ένα καλύτερο αύριο ,μια ποιότητα ζωής .Δεν είναι κακό να το απαιτούμε απο τους δημοτικούς μας άρχοντες.
    Δεν έχουμε καταλάβει ότι η διοίκηση έχει συνέχεια.Για συνέπεια ούτε λόγος.
    Μπορεί η οικογενειοκρατία να βασιλεύει στις τοπικές κοινωνίες να είναι εκείνη που καθορίζει τισ τύχες των πολλών και να ταλαιπωρεί όλους τους νέους κατοίκους ,δεν αφαιρεί όμως το δικαίωμα των υπολοίπων να απαιτούν απο τον ΔΗΜΟ καλύτερη ποιότητα ζωής.
    Σίγουρα πολλοί κάναν την πάπια ολα αυτά τα χρόνια στην Επανομή .Αυτό όμως πρέπει να τελειώσει εδώ .Και απο τούδε και στο εξής πρώτα να βάζουν το συμφέρον του τόπου τους και μετά το συμφέρον της οικογενειοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ BLACK-PIT , συμφωνώ με το σχόλιο σου διότι αυτή είναι η σωστή και λογική άποψη και έτσι πρέπει να τα βλέπουμε όλοι . Όμως ταυτόχρονα κατανοώ απόλυτα και τους ως άνω σχολιαστές , οι οποίοι φαίνεται να γνωρίζουν λεπτομέρειες , διότι :
    1. Ο παπάς του Μεσημερίου πριν ζητήσει να γίνει έρανος απευθήνθηκε στο Δήμο (Δήμαρχο)και του απάντησαν πως δεν μπορούν να το κάνουν γιατί δεν έχουν λεφτά . Σημειωτέων ότι το εν λόγω έργο έχει δημοπρατηθεί όπως και η αποχεύτευση Επανομής .
    2. Διάβασα στην ανακοίνωση των φορέων για το ειδικό τέλος 80% , μπράβο τους και πολύ καλά κάνουν και το χάρηκα ιδιαίτερα . Όταν όμως η Επανομή εισέπραττε και εισπράττει ακόμη και σήμερα από το Μεσημέρι αυτό το ειδικό τέλος και δεν έγινε ούτε ένα μέτρο έργο , όπως ο Νόμος ρητά οπίζει , δεν είδα κανέναν να συγκινείται ! Δεν είδα κανέναν με τις αναλογες ευαισθησίες . Υπάρχει σχετικό άρθρο " περί ισόρροπης ανάπτυξης " απ' τον ακτιβιστή .
    3. Όταν ως δημοτικός σύμβουλος τότε , το επεσήμανα και αντέδρασα έντονα δεν άκουσα έναν συνάδελφο να εκφράζει άποψη , έστω συμπάθειας. Απεναντίας δέχθηκα επίθεση του τύπου " μα ένας Δήμος είμαστε τι θέλεις να κάνουμε " . Τώρα δεν είμαστε ένας Δήμος ;
    4. Επειδή είμαι βέβαιος (το ξέρω) ότι παρακολουθείς σχεδόν όλα τα δημοτικά συμβούλια , για βάλτα όλα στη σειρά , περίμενε λίγο χρονικό διάστημα ακόμη και τότε θα καταλάβεις πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.