Το πάρτι του παζαρέματος άρχισε και τώρα θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την ιδέα του ξεπουλήματος. Στην προσπάθεια αυτή έχουν επιστρατευθεί τόσο  ο ΚΑΡΑΟΚΕ πρωθυπουργός και η κυβέρνηση όσο και τα ΚΑΡΑΟΚΕ δημοσιογραφικά συγκροτήματα και κανάλια.

Η εξασφάλιση των μισθών και των συντάξεων που γίνεται από τους σημερινούς "σωτήρες" της χώρας, απαιτεί βαρύ τίμημα το οποίο ήδη αρχίσαμε να πληρώνουμε. Κι απ' ότι φαίνεται η πληρωμή θα συνεχιστεί χωρίς αντίσταση αφού τα εκβιαστικά διλήμματα  και οι πιέσεις καλά κρατούν.

Ας αναλογιστούν αυτοί που ήρθαν και θα' ρθουν  να καρπωθούν ό,τι εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, πως αυτή η  γη είναι πολύτιμη όχι γιατί μας ανήκει αλλά γιατί ανήκει σ' όλη την ανθρωπότητα (όπως κάθε μέρος αυτού του πλανήτη). Είμαστε μέρος της κι αυτή είναι δικό μας μέρος. Κι όπως κάθε χώρα έχει την ιστορία της έτσι κι εδώ τα μνημεία, οι βράχοι, τα ποτάμια, οι θάλασσες, τα βουνά και τα λιβάδια του τόπου μας μιλούν για τα γεγονότα και τις αναμνήσεις της ζωής του λαού μας. Σεβαστείτε την ιστορία μας και μην την παραχαράξετε στο πέρασμά σας.
Την υψηλή κυριότητα της χώρας μας, που σας παραχώρησε η κυβέρνησή μας  στη "διαθήκη" που υπογράψατε, μην τη χρησιμοποιήσετε για να διαβρώσετε την ιδιαίτερη ταυτότητά μας και να συνθλίψετε την εταιρότητά μας.
Μην εξουδετερώσετε το πεδίο της πραγματικής ζωής προς χάριν της εικονικής πραγματικότητας.
Μη μεταχειριστείτε το νου μας καθοδηγητικά, γιατί τότε θα διοικείτε πρόβατα. Και τα πρόβατα μπορεί μεν να υπακούουν και να μη φεύγουν απ' το μαντρί, αλλά δεν υπηρετούν κανένα υψηλό όραμα που τελειοποιεί τον κόσμο.
Μην τροφοδοτείτε τη μαύρη τρύπα της χρηματιστικής παγκοσμιοποίησης με την ανεργία των παιδιών μας και τον κοινωνικό αποκλεισμό τους.
Μη χρησιμοποιήσετε την αποικιοκρατία σας (που σας "κόστισε φθηνά") για να εγκαθιδρύσετε ένα καθεστώς "αφέντη - δούλου", "εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου" θεμελιώνοντας εκ νέου την ταξική κοινωνία και τη συνέχιση των ανισοτήτων.
Σκεφτείτε πως την αλήθεια μας την έχουμε ήδη κατακτήσει και οι μνήμες του παρελθόντος καθώς και η παράδοσή μας δεν θα επιτρέψουν πισωγυρίσματα να στοιχειώσουν το μέλλον μας.
Θυμηθείτε εξάλλου ότι το παγκοσμιοποιημένο χρηματιστικό σύστημα "γεννάει" κοινωνικές αντιστάσεις καθώς η κρίση του βαθαίνει.
Τέλος εσείς κύριοι ΚΑΡΑΟΚΕ της πολιτικής ζωής όσο ακόμα διατηρείτε την επικαρπία αυτής της χώρας φροντίστε να παρέχετε στους πολίτες της ΖΩΗ και όχι ΕΠΙΒΙΩΣΗ πριν ο τόπος ερημώσει.

Γηγενής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.