Τα δύσκολα πλέον είναι προ των πυλών.
Η ανάδειξή τους μπορεί να έγινε αντιληπτή για τους περισσότερους   με τη   σύσκεψη της Παρασκευής στο Λουξεμβούργο που δημιούργησε έντονη ανησυχία καθώς και με το σχετικό δημοσίευμα του Γερμανικού Spiegel, αλλά δεν ήταν τίποτα περισσότερο από αυτά που επί ένα χρόνο γράφονται στα μπλογκς και που αποτελούν εδραιωμένη βεβαιότητα πως "ο λογαριασμός δεν βγαίνει".

Μπορεί ο ΓΑΠ χθες από το Μεγανήσι, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών να εξόρκισε τους εφιάλτες μας μιλώντας για προβοκάτσιες και  καταγγέλλοντας ότι ανεύθυνα κάποιοι   ενσπείρουν   φόβους για κερδοσκοπικούς λόγους αλλά τα μηνύματα πλέον έρχονται και από το Βερολίνο αλλά και από το Παρίσι. Και δείχνουν ότι  έχει ελαχιστοποιηθεί η ζημιά  για τις Τράπεζές τους, από τα Ελληνικά ομόλογα, σε περίπτωση  αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Δημοσιευμένες μελέτες για την επίπτωση στα οικονομικά τους, της αδυναμίας πληρωμής της Ελλάδας, έδειξαν πως το κόστος είναι ελάχιστο καθόσον έχουν ήδη "ξεφορτωθεί" το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών ομολόγων (σ' αυτό φυσικά "βοήθησε" η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας από τον καιρό του επιδεικνυομένου "πιστολιού" και μέχρι σήμερα).
Και βέβαια οι Ευρωπαίοι "φίλοι" μας είναι προβληματισμένοι  αν η συναίνεσή τους  για την καταβολή της 5ης δόσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 
Αφού ο λογαριασμός δεν πρόκειται να πληρωθεί γιατί να συνεχίζουμε να δίνουμε δόσεις στο πρεζόνι, σκέφτονται οι ευρωπαίοι νταβατζήδες. Και μάλλον προσανατολίζονται να μπουν στον θάλαμο  και να αποσυνδέσουν τον αναπνευστήρα του ετοιμοθάνατου ασθενή.
Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως η επιβολή ενός πολύ σκληρότερου πλαίσιου μνημονίου που θα αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση θα δώσει παράταση στο μαρτύριό μας;
Έμπειροι αναλυτές πιστεύουν ότι η κατάληξη είναι δεδομένη και αναπόφευκτη. Μόνο ο  χρόνος λήξης δεν έχει καθοριστεί ακόμη. 
Βρισκόμαστε στο στάδιο που προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για να αποδεχθεί με τις ελάχιστες αντιδράσεις το μοιραίο της επιστροφής στο υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.


Ακτιβιστής
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.